Pregledi magnetskom rezonancom od proljeća će biti mogući u varaždinskoj bolnici

Tehnički ministar zdravlja doc.dr.sc. Dario Nakić sa suradnicima je danas, 24. kolovoza, u posjetu Varaždinskoj županiji. Tom je prilikom obišao Opću bolnicu Varaždin u pratnji ravnateljice OB Varaždin Sanje Zember, dr.med. te župana Varaždinske županije Predraga Štromara.

– Ovo nije prvi sastanak koji se tiče varaždinske bolnice, već smo ranije župan i ja pričali o njezinoj važnosti u ovom dijelu Hrvatske. Varaždinska bolnica mora biti ta koja će morati imati angio salu za kardiološke bolesnike. Također, važna je magnetska rezonanca koje u ovom dijelu nema ni u jednoj ustanovi. Ravnateljica je prije koji dan uputila zahtjev kako krenuti u nabavku magnetske rezonance za varaždinsku bolnicu. Dogovorili smo kako ćemo potaknuti akciju kako bi se na donatorski način nabavio taj uređaj, a u dijelu troškova sudjelovat će i ministarstvo – istaknuo je tehnički ministar Nakić kao detalje sastanka i dodao kako je jedna od tema bila izgradnja objedinjenog bolničkog prijema i dnevne bolnice kirurgije, a novac bi se namaknuo iz europskih fondova.

Sastanak je komentirao i župan Predrag Štromar.

– Razgovarali smo o problemima koji su prvenstveno financijski. Želimo da ova bolnica pruža uvjete kakve zaslužuju svi djelatnici već i pacijenti. Najvažnije je nabaviti MR koji je jako bitan za naše građane. Matematika nije do kraja definirana, ali nakon što prikupimo sredstva krajem rujna, razgovarat ćemo dalje, iako je ministar rekao da nakon izrade dokumentacije možemo krenuti u javnu nabavu kako bi magnetska rezonanca na proljeće bila u našoj bolnici – rekao je Štromar i nastavio.

– Drugo najvažnije pitanje je ono objedinjenog hitnog prijema, a to ćemo raditi u fazama. Ipak trebamo početi što prije kako bismo ‘povukli’ europski novac, stoga intenzivno radimo na prikupljanju dokumentacije – kazao je.

Izuzetno zadovoljna sastankom je ravnateljica OB Varaždin Sanja Zember.

– Prioriteti naše bolnice su objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevne bolnice, sanacija kirurgije i drugi. Samo koordiniranom aktivnošću Ministarstva i Županije moći ćemo nešto takvo i realizirati.

Nakon tog sastanka tehnički ministar Nakić otišao je u posjet Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama, a obići će i Referentni centar Ministarstva zdravlja za rehabilitaciju osoba s ozljedom kralježnične moždine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije