Kostanjevac: Usprkos opstrukcijama, kreće rekonstrukcija ceste u Gornjem Ladanju

Hrvatske vode će rebalansom proračuna osigurati sredstva za izgradnju kanalizacije u Gornjem Ladanju, na potezu od Tabana do Arboretuma.

Informacija je to kojom raspolaže načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, pozivajući se pritom na generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića.

Posebno je zanimljivo da Kostanjevac pritom napominje da je pri realizaciji ovoga projekta bilo ‘nekih’ koji su cijelu priču pokušali opstruirati, no ne govori izrijekom o kome je riječ.

– Sretan sam da se konačno, i to nakon svih opstrukcija od strane onih koji bi najviše trebali pomagati Općini, konačno doći do velikog i pozitivnog pomaka vezanog uz zacjevljenje i rekonstrukciju ceste u Gornjem Ladanju – izjavio je Kostanjevac.

Dodao je da će Županijska uprava za ceste unutar svog djelokruga izvršiti sve potrebne radnje na proširenju ceste i izgradnji nogostupa.

– Ovo je bilo doista razdoblje gdje se pokušavalo sve samo da do realizacije ne dođe, unatoč prikupljenoj peticiji, dopisima od strane Općine upućenim ŽUC-u, policiji, ali i Hrvatskim vodama, gdje sam u svojstvu načelnika bio na razgovoru kod prethodnog direktora, koji je bio neugodno iznenađen činjenicom da se nije krenulo u realizaciju zacjevljenja, usprkos postojećoj dokumentaciji i svim dozvolama dobivenim još prije devet godina – iznio je svoje nezadovoljstvo Kostanjevac.

Napominje da će se osiguranjem sredstava konačno riješiti i poboljšati sigurnosno stanje uz ŽC 2029 te da će se zaštititi sve sudionike u prometu, a naročito djecu i mlade.

– Ovim putem zahvaljujem svima koji su pomogli da konačno do te realizacije i dođe, a oni koji su sve to politizirali i stopirali, neka se za svoje nečasne poteze srame. Nije bitno koje je boje dres, koji je broj na tom istom dresu, veće je bitno što je i tko napravio za svoju sredinu, što je dokaz i u ovom slučaju – riječi su načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije