Lepoglava sudjelovala na proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije

Na poziv veleposlanika Phillippea Benoita zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i predsjednik Ekomuzeja Lepoglave Dejan Bjelivuk sudjelovali su na prigodnoj proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije u Zagrebu.

Prijem za predstavnike diplomatskih misija u Hrvatskoj, suradnike, prijatelje i partnere Veleposlanstva Kraljevine Belgije u Hrvatskoj održao se u rezidenciji veleposlanika u Zagrebu, a nazočilo mu je preko 200-tinjak uzvanika među kojima su uz predstavnike Grada Lepoglave bili i predsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner te brojni drugi politički dužnosnici.

– Osim za degustaciju onog što će i građani moći okusiti na ovogodišnjem Festivalu, vrijeme smo iskoristili za dogovaranje zadnjih detalja oko Festivala kao i za produbljivanje zajedničke suradnje Veleposlanstva i Grada Lepoglave. Bila je ovo i prilika ponovno se susresti s drugim predstavnicima diplomatskih misija u Hrvatskoj od kojih bih posebno spomenuo veleposlanike Indije i Velike Britanije koje uskoro očekujemo u Lepoglavi. Dobro je da se za Lepoglavu čuje u ovakvim krugovima – kazao je nakon prijema zamjenik gradonačelnika.

Kraljevina Belgija ove je godine zemlja partner 20. Međunarodnog festivala čipke koji će se od 22. do 25. rujna održavati u UNESCOvom gradu čipke i čipkarstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije