Predstavljen nacrt Strategije ljudskih potencijala u Varaždinskoj županiji

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna, Varaždinska županija organizirala je zajedničku tematsku sjednicu Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju te Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije pod nazivom ‘Strateško upravljanje i razvoj lokalne i regionalne zajednice’.

Sjednica je održana u ponedjeljak, 9.svibnja, s namjerom da se članovi savjetodavnih županijskih tijela upoznaju, te da se, u koordinaciji s nadležnim tijelima i donositeljima odluka, informiraju o aktualnim županijskim strateškim dokumentima, te kasnije svojim komentarima i povratnim informacijama daju doprinos u izradi ovih dokumenata.

Na sjednici je ujedno ukratko predstavljeno Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Varaždinske županije i projekt ‘Start’, u kojem Varaždinska županija sudjeluje kao partner, a nositelj je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin, a koji se financira iz darovnice ‘Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II’.

Također predstavljen je nacrt Strategije razvoja ljudskih potencijala. Cilj ovog projekta je povećanje broja zaposlenih u Varaždinskoj županiji jačanjem Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, jačanje njegovog kapaciteta za provedbu mjera iz Strategije razvoja ljudskih potencijala i razvoj projektnog portfolija za nadolazeće projektne natječaje.

Projekt uskoro završava, a provedba obrazovnih programa i studijski posjet rezultirat će razvojem nove Strategije razvoja ljudskih potencijala i deset projekata spremnih za prijavu na natječaje Europskog socijalnog fonda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije