Varaždinski župan kod ministra Tolušića: Mogućnosti EU fondova treba iskoristiti

Hrvatski župani, na čelu s predsjednikom Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i regionalni koordinatori, odazvali su se na redovan mjesečni sastanak s ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Tomislavom Tolušićem.

Sastanci su zamišljeni kao platforma za razgovor i razmjenu iskustava, problema i informacija o svim važnim segmentima unaprjeđenja regionalnoga razvoja i korištenja mogućnosti koje pružaju fondovi Europske unije.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk pohvalio je inicijativu ministra Tolušića.

– Na ovakvim sastancima otvaraju se mnoga važna pitanja za nas koji smo nositelji regionalnoga razvoja – županije i regionalne razvojne agencije. Pozdravljam što nas se uključuje u pitanja oko EU fondova što je izrazito važno za ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske – rekao je Pauk i dodao kako su sastanci odlična prilika za neposrednu komunikaciju i rješavanje situacija s kojima se županije i razvojne agencije susreću u svom radu.

– Svrha ovih sastanaka je da budete točno i pravovremeno informirani jer su Ministarstvu županije i regionalni koordinatori vrlo važni. Mogućnosti koje pružaju fondovi Europske unije su velike, na vama je što ćete i kako iskoristiti – rekao je ministar Tolušić.

Sastanku su, uz ministra, prisustvovali i njegovi pomoćnici Dragan Jelić, mr.sc. Davor Huška i dr.sc. Tomislav Jurendić te glavni savjetnik Juraj Ivanković, koji su ukratko predstavili otvorene natječaje i natječaje u najavi.

Otvorene su teme o mogućnosti financiranja izgradnje regionalnog vodoopskrbnog sustava, centara kompetencija, škola i školskih sportskih dvorana, dječjih vrtića.

Nakon sastanka održana je informativna radionica za Poziv na iskaz interesa Regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije