Damir Habijan dobio 97% glasova i najavio jedan ‘novi HDZ’ u Varaždinu

Damir Habijan novi je predsjednik varaždinskog Gradskog odbora HDZ-a. Na danas održanoj izbornoj skupštini tajnim glasovanjem podržalo ga je, kao jedinog kandidata, 117 od 121 prisutnih izaslanika.

Također je izabran i 14-eročlani Gradski odbor. Čine ga: Silvija Cupar Bilić, Damir Laljek, Sanja Labaš, Robert Puja, Sibila Krajnik, Robert Gotić, Lidija Špičko, Lana Velimirović Vukalović, Darko Šabijan, Marko Podobnik, Igor Borovec, Otilija Cvetko, Goran Bobek, Luka Conar.

Tako HDZ u Varaždinu nakon gotovo godinu dana više nema Povjerenstvo, koje je formirano nakon što je lani raspuštena Gradska organizacija kojoj je na čelu bio Marijan Kovačić. Predsjednik Povjerenstva bio je u međuvremenu Damir Habijan, a sada je dobio podršku da vodi Gradsku organizaciju.

Na izbornoj skupštini govornici Anđelko Stričak i Josip Križanić, HDZ-ovi saborski zastupnici, o Habijanu su govorili kao o budućem varaždinskom gradonačelniku, ne skrivajući ambicije stranke da se nakon dugo vremena znatno bolje pozicionira na lokalnoj političkoj sceni.

Habijan sam potvrdio je u svome govoru da će se kandidirati i najavio je da se u Varaždinu od sada može očekivati jedan ‘novi HDZ’.

– Prije nepunih godinu dana, kada je raspušten Gradski odbor i imenovano Povjerenstvo, stranka je bila razjedinjena, nije imala stav ni o jednom relevantnom pitanju… Rezultat od 10 do 15 posto podrške birača nije bio dobar rezultat. No ovo je sada jedan novi HDZ. Čeka nas mukotrpan posao, ali na dobrom smo putu. Lokalni izbori su za godinu dana, nema mnogo vremena. Kreirat ćemo program, formirati pododbore. Želim ljude i van stranke, treba okupiti sve. I pokazati otvorenost i transparentnost, zato je ova izborna skupština po prvi puta otvorena i za medije. Mi smo kao jedna obitelj, i kao što u svakoj obitelji ima svađa, ima ih i kod nas, ali sve radimo otvoreno – naglasio je Habijan u svome govoru.

Dodao je kako od 90-ih godina stranka nije participirala u gradskoj vlasti i da se to mnogima možda čini kao nedostižan cilj.

– Ali ja sam uvjeren da ćemo ga ostvariti. Protiv nas će biti oni koji su ovaj grad bacili na koljena. Bit će i oni koji su donedavno bili s njima. A bit će i onih koji će promijeniti mjesto prebivališta samo kako bi ostvarili svoje osobne ambicije – okrznuo je Habijan neke od mogućih protukandidataka na izborima za gradonačelnika u svibnju iduće godine, aludirajući očigledno na Gorana Habuša, Nataliju Martinčević i Alena Kišića.

Posebno je naglasio da kod ovog ‘novog HDZ-a’ nema zabranjenih tema i nema zaštićenih osoba, bez obzira na stranačku pripadnost, za što je dobio pljesak prisutnih izaslanika. Također, spomenuo je i važnost i ulogu manjina te podcrtao:

– Govor mržnje neće ovdje stanovati, njemu ovdje nije mjesto i od toga ćemo se uvijek ograditi.

U svibnju u HDZ-u slijede izbori na županijskoj razini, a nakon toga i Opći sabor HDZ-a, na kojem će se vidjeti kako lokalni HDZ kotira u stranci na nacionalnoj razini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije