‘Start-upovi u Izraelu počinju s nekoliko ljudi, a prodaju se za milijune’

Vjeran Radelić, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, vratio se iz višednevnog posjeta Izraelu. U posjetu je bio od 8. do 12. veljače, a u izaslanstvu je bio i direktor Tehnološkog parka Varaždin Josip Borak.

Tijekom boravka u Izraelu, između ostalog posjetio je nekoliko tehnoloških parkova te prisustvovao u Tel Avivu na međunarodnoj konferenciji IMTM 2016 o inovativnom turizmu na kojima je bila riječ o digitalizaciji, inovacijama, tehnološkim otkrićima i poduzetništvu.

– Prošli tjedan posjetili smo držau Izrael, obišli tehnološke parkove i start-up poduzeća. Stekli smo neka drugačija iskustva vezana za tehnološke parkove. Od samih Izraelaca možemo puno naučiti. Od početka strat-upa kod njih je sve pozitivno, država se bori da svaki njihov projekt prijeđe preko svih prepreka – kazao je po povratku neke svoje dojmove Vjeran Radelić.

Riječ je o projektima koje se bave visokom tehnologijom, to su poduzeća koja počinju s nekoliko ljudi, vrlo brzo se razvijaju i nakon nekoliko godina prodaju za višemilijunske iznose.

– Koncept naših i njihovih tehnoloških parkova nije isti. Mi moramo striktno poštovati pravila EU. Ali Izrael je spreman investirati u sve projekte ako će oni biti kvalitetni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije