Ilčić: ‘Civilno društvo je bolesno’ Bosanac: ‘Ne, ono je vrlo kritično’

Na saborskoj raspravi o izvještaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za 2014. Ladoslav Ilčić uzeo je na zub udruge civilnog društva. Naime, prema Ilčiću, civilno društvo u Hrvatskoj je bolesno.

Na Ilčićevom nišanu pronašao se tako GONG, Platforma 112, CESI, B.a.b.e., Iskorak, Kontru, ali i Centar za mirovne studije, piše Tportal.

– Jako dobro pišu projekte, jako dobro podnose izvješća, jako dobro komuniciraju s medijima i imaju jako dobre veze s medijima, imaju jako dobre veze u inozemstvu, jako dobro se grupiraju, dakle u svojem poslu su jako dobri. Međutim, to nije ono što bismo mi trebali podržavati – istaknuo je Ilčić.

No, iako se poslužio biološkom metaforom kako bi okarakterizirao stanje udruga civilnog društva, ipak je nakraju jasnije izrekao što ga tišti kad su u pitanju udruge civilnog društva.

– Civilno je društvo u rukama onih koji podržavaju ideologiju SDP-a i HNS-a. Mi jednostavno to ne možemo ovakvim sistemom u kojem je civilno društvo odmaknuto od samih građana, mi to ne možemo dostići – rekao je Ilčić.

Financiranje GROZD-a

Na takve optužbe reagirao je Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije.

– Nije problem koliko se novaca troši, njih najviše muči što je civilno društvo vrlo kritično i što se ne slaže s njihovim isključivim stavovima – kazao je Bosanac za N1 Televiziju.

Osim toga, ističe Bosanac, Ilčić je sam član udruge, GROZD, koja nije podastrijela svoje financijsko izvješće, dok su oni potpuno transparentni.

– Udruge civilnog društva povlače fondove iz EU u iznosu od 99 posto. S gospodinom Ilčićem nemamo što razgovarati dok god ne objavi od kuda se financira – poručio je Bosanac Ilčiću.

Cijeli intervju pročitajte na N1 Televiziji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije