HŽ Infrastruktura: ‘Grad Varaždin odgovoran je za štetu u Domu željezničara’

Dom željezničara u Varaždinu već duže vrijeme centar je iz kojeg izviru problemi, umjesto da bude mjesto kojim će kolati mladenačka energija. Zbog nemogućnosti investicijskih zahvata Grad Varaždin odlučio je prekinuti ugovor koji je potpisao s HŽ infrastrukturom. Zahtjev za raskidom ugovora Grad Varaždin poslao je 10. prosinca. I dok je to trebao biti miran proces, dok se udruge mladih ne presele u novi prostor smješten u bivšim prostorijama Radija Varaždin, nedavna poplava dovela je do novog zapleta u cijeloj priči.

Pucanje cijevi radijatora dogodilo se proteklog vikenda, a čitav slučaj prijavili su volonteri Centra za mlade, o čemu smo već pisali.

> Zimske radosti: U Centru za mlade jučer klizalište, a danas – bazen!

Voda je tekla Domom željzničara, a to otvara pitanje o mogućoj šteti koja je počinjena nad tim prostorom. Jednako tako otvara i pitanje sanacije nastale štete.

HŽ Infrastruktura: Grad Varaždin odgovoran je za štetu

Upravo to pitanje upitali smo HŽ infrastrukturu, u čijem vlasništvu se taj prostor i nalazi.

– Jako nam je žao zbog štete koja je nastala uslijed poplave u Domu željezničara. Ali, Ugovorom o korištenju Doma željezničara u Varaždinu, sklopljenog 16. svibnja 2013., regulirana je obveza korisnika (Grada Varaždina) da, osim redovnog održavanja, snosi i troškove investicijskog održavanja u prostoru – istaknuli su u HŽ infrastrukturi.

No, Grad Varaždin zatražio je raskid tog ugovora u mjesecu prosincu godine 2015., a HŽ infrastruktura je pristala na takav rasplet događaja. No, prema HŽ infrastrukturi, za sanaciju nastale štete još je uvijek odgovoran Grad Varaždin.

– Smatramo da je odgovornost za štetu i njenu sanaciju na Gradu Varaždinu. Naime, dana 10. prosinca 2015. HŽ Infrastruktura zaprimila je zahtjev Grada Varaždina za raskidanjem ugovora o korištenju iz razloga, kako navode, jer ‘nisu dobili mogućnosti za daljnji razvoj navedenog prostora…’ Ali, kako Grad Varaždin nije izvršio predaju prostora, oslobođenog od osoba i stvari, sukladno sklopljenom Ugovoru, smatramo da je Grad Varaždin, s obzirom da je u posjedu predmetnog objekta i nije HŽ Infrastrukturu pozvao na primopredaju, odgovoran za štetu i u obvezi je sanirati štetu – zaključuju u HŽ Infrastrukturi.

Tko je uistinu odgovoran za sanaciju ostaje otvoreno pitanje, a pravu dimenziju to će pitanje zadobiti tek kad se sazna kolika šteta je počinjena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije