Nakon žilet-žice kod Lovrečan Otoka, od danas nova i kod Dubrave Križovljanske

Nakon što je prije desetak dana postavljena žilet-žica na granici s Hrvatskom kod naselja Lovrečan Otok, danas je Slovenija počela postavljati žilet-žicu i na svom dijelu granice kod naselja Dubrava Križovljanska.

Podsjetimo, na prošlotjednoj sjednici vijećnici u Županijskoj skupštini Varaždinske županije jednoglasno su donijeli zaključak kojim su ocijenili neprihvatljivim te najoštrije osudili podizanje žičanih ograda na hrvatsko-slovenskoj granici te zatražili od Ministarstva vanjskih i europskih poslova da zatraži od Republike Slovenije da se žičana ograda što prije ukloni.

Županijski vijećnici ustvrdili su da žičana ograda narušava skladan suživot i tradicionalnu dobrosujedsku suradnju i prijateljstvo žitelja pograničnih mjesta i naselja te su zatražili od slovenske strane da poštuje civilizacijske vrijednosti, dobrosusjedstvo, miroljubivost, toleranciju, ljudska prava i otvorenost za sve one kojima je sigurnost potrebna.

No, njihov apel očito nije urodio plodom jer Slovenija, ne samo da nije uklonila žilet-žicu kod Lovrečan Otoka nego je danas počela postavljati žičanu ogradu i kod Dubrave Križovljanske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije