U Varaždinu dodijeljene stipendije koje studentima financijski puno pomažu

U varaždinskom HNK jučer, 18. prosinca, podijeljena su rješenja o stipendijama novoj generaciji varaždinskih studenata.

– Varaždin je nastavio s tradicijom stipendiranja studenata. Svake godine uoči blagdana dijelimo stipendije onima koji su se prijavili i zadovoljili kriterije. Ove godine je to 215 novih i 180 starih stipendista, a ukupno su to 402 stipendije. Novčani iznos je ostao isti – 600 kuna za one koji studiraju izvan grada, a 300 kuna za one koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu – kazao je Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik.

Gradonačelnik je izarazio zadovoljstvo što je svim prijavljenima, koji su zadovoljavali uvjete, odobrena stipendija.

– Oni koji nisu zadovoljavali kriterije natječaja ili su ponavljači godine, nisu mogli ostvariti ovo pravo. Poznato je i da student mora završiti prvu godinu studija i pokazati prosjekom kako zaslužuje stipendiju. Mislim da iznos neće spasiti roditelje, ali sasvim sigurno je respektabilan te će pomoći njima, ali i samim studentima.

S gradonačelnikom se slažu roditelji i studenti, koji pozdravljaju ovakav odnos Grada prema njima.

– Jako puno nam stipendija znači, zahvalna sam našem gradonačelniku i Gradu što nam izlaze u susret u ovakvim vremenima. Troškovi studiranja u Zagrebu su puno veći nego u Varaždinu i samo se redaju, od stana, režija, hrane do svega onoga što je potrebno za studij – ispričala je Božena, majka stipendiste.

Riječi hvale izrazila je i Mirela Namjesnik, studentica druge godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

– Stipendija mi jako pomaže zbog financijskog stanja moje obitelji. Trudim se imati što bolje ocjene i ostvariti što bolji uspjeh. Novac koji mi daje grad potreban je za troškove smještaja i ostalo – rekla je te dodala kako se nada da će nakon završenog fakulteta posao naći upravo u Varaždinu.

– Doznala sam da se proširuje pedijatrijski odjel u našoj bolnici, što me veseli jer me to područje jako zanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije