FOTO Održana svečana sjednica Gradskog vijeća: ‘Varaždin nije izgubio svoj sjaj’

>> FOTO Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća: “Varaždin nije izgubio svoj sjaj”

Varaždin je grad s razvijenim gospodarstvom i s jednom od najmanjih stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj, grad koji je svojim građanima osigurao sjajan standard u obrazovanju i znanosti, grad koji je kulturno središte cijele regije i grad koji sve više postaje i turističko središte kontinentalne Hrvatske.

Istaknuto je to na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, koja je, u povodu Dana Grada Varaždina i blagdana Svetog Nikole, 8. prosinca održana u gledalištu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a na kojoj su se okupili predstavnici političkog, društvenog, kulturnog i sportskog života grada.

Goste je na početku sjednice pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet, koji je tom prilikom naglasio da se Varaždin zbog ulaganja u obrazovanje, znanost, gospodarstvo, kulturu i turizam te svog povijesnog šarma sve više potvrđuje kao grad po mjeri čovjeka.

Gradonačelnik Goran Habuš osvrnuo se pak na blagdansku atmosferu i predbožićno blještavilo koje se ovih dana može primijetiti u povijesnoj jezgri grada, naglasivši da je to još jedan dokaz da grad, unatoč svim problemima s kojima se suočavao u prošlosti i s kojima se suočava danas, nije izgubio svoj sjaj.

– Vrijeme adventa je vrijeme kad gledamo svijet malo drugačijim očima, potisnemo probleme, otvorimo srca, gledamo svijet i vidimo ga kako on zapravo i izgleda. Nisu lampice učinile ovaj grad blještavijim nego činjenica koju vidimo danas ovdje, Varaždinke i Varaždince i njihov građanski štih da ovaj grad, unatoč svim požarima koji su nas zadesili, od onog iz davnina do ovih koji tinjaju još danas, nije izgubio svoj sjaj – poručio je Habuš.

Naglasio je da je u proteklih godinu dana u gradu učinjeno mnogo, ali je priznao i da je bilo padova i neuspjeha.

– Posao koji obavljam je, kao i život, zbir uspjeha i neuspjeha, uspona i padova. Da biste znali kako uspesti se, morate ponekad i pasti. Nečija vrijednost, bez obzira radi li se o pojedincu ili zajednici, mjeri se omjerom uspona i padova. Vjerujem da smo u protekle četiri godine imali više uspjeha nego neuspjeha. Nije dobro ni cijelo vrijeme se uspinjati, jer ako se previše uspinjete možete dobiti i ‘visinsku bolest’, a znamo iz određenih primjera kako to izgleda – poručio je gradonačelnik.

Tradicionalno, u sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća uručena su i javna priznanja Grada Varaždina za 2015. godinu.

Medalje Grada Varaždina dodijeljene su tvrtki Mobilisis, Velimiru Plantaku i novozelanđanki Catherine Mackintosh, a plakete Grada Varaždina Gradskom muzeju Varaždin, Varaždinskim vijestima, Dječjem vrtiću Panda, tvrtki Comprom Plus, Udruzi roditelja i udovica poginulih branitelja Varaždinske županije, Varaždinskom folklornom ansamblu, novinaru i publicistu Krunoslavu Kruljcu te kontaadmiralu Hrvatske ratne mornarice Robertu Hranju.

Nagrade Grada Varaždina dodijeljene su čembalistici i dirigentici zbora varaždinske Glazbene škole Dadi Ruži, sportskom djelatniku Damiru Frntiću i Udruzi pripadnika grupe Orion Varaždin, dok su nagrade za životno djelo uručene akademskom kiparu Josipu Grgevčiću te poduzetniku i utemeljitelju tvrtke Gumiimpex Rudolfu Kiriću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije