IZBORI Domoljubna koalicija: Ovo su izbori za bolju, uspješniju i jaku Hrvatsku!

Lista Domoljubne koalicije za Treću izbornu jedinicu, lista je koja ima program, znanje i sposobnost da provede sve projekte za oporavak hrvatskog gospodarstva i i društva u cjelini, poruka je koja se mogla čuti na središnjem skupu Domoljubne koalicije za područje ludbreške Podravine što je održan sinoć u Društvenom domu u Hrastovskom.

Pred više stotina građana tog kraja, simpatizera i članova stranaka okupljenih u Domoljubnoj koaliciji predstavili su se kandidati s liste broj tri za Treću izbornu jedinicu, a okupljene je kao domaćin pozdravio uspješan ludbreški poduzetnik Franjo Beser, predsjednik GO HDZ Ludbreg.

Beser je pozdravljajući skup istaknuo kako je Vlada na odlasku u protekle četiri godine uništila hrvatsko gospodarstvo, poljoprivredu i naročito selo. Zato je pozvao stanovnike ludbreškog kraja da na izborima 8. studenoga daju svoj glas kandidatima s liste broj tri u trećoj izbornoj jedinici, jer je to lista koja ima program, znanje i sposobnosti da provede sve projekte za oporavak hrvatskog gospodarstva.

Mještanima ludbreškog kraja program Domoljubne koalicije za Treću izbornu jedinicu predstavili su neki od 14 kandidata s liste, Josip Križanić, Vlasta Hubicki, Ladislav Ilčić i sam nositelj liste Žarko Tušek.

Križanić: Treba dati priliku za razvoj svakoj općini

Doktor znanosti Josip Križanić, peti na listi Domoljubne koalicije, vrlo jednostavnim i običnom čovjeku razumljivim riječima opisao je ciljeve Domoljubne koalicije, osobito kad je u pitanju poljoprivreda i ruralni razvoj. Za primjer je istaknuo svoju općinu Jalžabet, koja je prije desetak godina bila među najnerazvijenijima u državi, a sada u novoj Poslovnoj zoni zapošljava više od tisuću radnika, a uglavnom strani investitori u nju su uložili više od milijardu kuna.

– Takav razvoj općine bio je moguć zahvaljujući viziji, volji, znanju i snažnom lobiranju za razvojne projekte – istaknuo je Križanić i dodao kako bi Kukuriku vlast na odlasku sada ukidala općine i provodila daljnju centralizaciju svega u zemlji.

– Baš naprotiv, mi moramo dati priliku za razvoj svakoj općini i jedinici lokalne uprave, jer ljudi najbolje znaju rješavati probleme koji u njihovoj sredini nastaju – naglasio je Križanić.

Josip Križanić ovih je dana primio i visoko priznanje Hrvatske gospodarske komore za uspješno vođenje Veterinarske stanice Varaždin, a da su njegove riječi izgovorene u Društvenom domu u Hrastovskom značajne, govori i dugotrajan pljesak koji je pobrao od okupljenih mještana.

Hubicki: Stjepan Radić svoj prvi mandat ostvario baš u ludbreškom kraju

U sličnom je tonu nastavila i Vlasta Hubicki, šesta na listi Domoljubne koalicije i potpredsjednica HSS-a, koja je podsjetila da je i utemeljitelj HSS-a Stjepan Radić.

– Svoj prvi saborski mandat ostvario je baš u ludbreškom kraju. Moram kako ovo nisu izbori za ‘naše’ i ‘vaše’, kako to govore oni iz Kukuriku koalicije. Ovo su izbori za zajedništvo, jednu bolju, uspješniju i jaku Hrvatsku temeljenu na zajedništvu – istaknula je Hubicki.

Ilčić: Nepojmljivo je da netko ide u crkvu, a kasnije glas daje SDP-u

Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a i četvrti na listi Domoljubne koalicije, govorio je o temeljnim vrijednostima hrvatskog društva – obitelji, kršćanskom nauku i tradicionalnim temeljima.

– Oni su nam sada htjeli nametnuti neki drugačiji sustav vrijednosti. Uz pomoć raznih udruga i kojekakvih skupina oni bi uništili temelje obitelji – rekao je Ilčić i zaključio: – Ne može nitko djecu odgajati kao roditelji i obitelj! Zato je nepojmljivo da netko ide u crkvu, a kasnije glas daje SDP-u, rekao je Ilčić i pozvao na davanje glasa za listu Domoljubne koalicije.

Tušek: Neka odlazeći premijer misli da je papa uz njih, ali uz nas je Bog!

Nositelj liste Domoljubne koalicije za Treću izbornu jedinicu Žarko Tušek osvrnuo se na izjavu premijera na odlasku Zorana Milanovića, koji je ovih dana u Varaždinu izjavio kako bi i Papa glasao za SDP.

– Neka odlazeći premijer misli da je papa uz njih, ali uz nas je Bog! – zaključio je Tušek.

Žarko Tušek potom je ukratko predstavio program opravka i razvoja kojeg je Domoljubna koalicija pripremila za svaku općinu, grad i županiju. Temelj tog programa je gospodarski rast i razvoj, osobito u ruralnim dijelovima, pa je građane pozvao na zajedništvo u ostvarenju toga cilja.

Posjetili obiteljska poljoprivredna gospodarstva

Prije predizbornog skupa u ludbreškom kraju, kandidati s liste Domoljubne koalicije za Treću izbornu jedinicu obišli su uspješna obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Tako su nakon druženja s građanima u centru svijeta u Ludbregu, posjetili OPG Halec u Dubovici, koji je poznat po uzgoju i prodaji cvijeća.

Potom su posjetili farmu u Hrastovskom na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu Pajnogač, gdje su se kandidati upoznali s cijelim procesom proizvodnje sira.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije