Na prijelaz Goričan ide novi konvoj autobusa s 400-tinjak izbjeglica

Nastavlja se izbjeglička kriza u Hrvatskoj, no Vladin “Plan B”, da se izbjeglice voze u Mađarsku i Sloveniju zasad djeluje. Prema posljednjih podacima od početka krize do danas u 13 sati u Hrvatsku je ušlo oko 21 tisuća migranata.

Austrijska policija potvrdila je da je njihove granične prijelaze sa Mađarskom danas prešlo 9 tisuća migranata, a očekuju da se do kraja subote ta brojka popne na 10 tisuća, piše BBC. Po zadnjim podacima u prihvatnim centrima diljemSlovenije smješteno je 1650 migranata, piše Delo. “Tijekom današnjeg dana izTovarnikaje otišlo 28 autobusa migranata prema mađarskoj granici.

Migranti se prevoze i vlakom, koji je oko 1000 migaranata odvezao sa kolodvora u Tovarniku. Priljev je i dalje velik, što se očekuje i u narednom periodu. Na graničnim prijelazima sa Slovenijom trenutno čeka oko 700 osoba”, izvijestio je MUP u 21.50 sati.

Prema graničnom prijelazu Goričan ide novi konvoj autobusa s 400-tinjak izbjeglica. Dosad je stiglo više od 50 autobusa s više od 3 tisuće izbjeglica koje je preuzela Mađarska, izvijestio je HRT.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije