Novom Marofu dodijeljeno 270 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Ministarstvo gospodarstva dodijelio je u okviru Javnog poziva za mjeru potpore za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije Gradu Novom Marofu poticajna, namjenska i bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 272.998,00 kuna.

Od tih sredstava, 116.978,00 kuna namijenjeno je za sanaciju krovišta na Društvenom domu u Strmcu, 69.660,00 kuna Lovačkom društvu ‘Grebengrad’ za poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade LD ‘Grebengrad’ te Športsko-rekreacijskom društvu ‘Ključ’ za sanaciju krovišta na Domu kulture Ključ 86.360,00 kuna.

Tim povodom, 3. rujna, zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić posjetio je Grad Novi Marof.

Gradonačelnik Siniša Jenkač i zamjenik ministra Alen Leverić održali su sastanak na temu dosad realiziranih zajedničkih projekata Ministarstva gospodarstva i Grada Novog Marofa.

– Iako ova dodijeljena sredstva ne mogu u potpunosti pokriti troškove sanacije i dogradnje spomenutih objekata, ovo su hvalevrijedni projekti jer smo željeli spriječiti daljnje propadanje tih objekata i staviti ih u punu funkciju. Zahvaljujem ministru Vrdoljaku i zamjeniku ministra Leveriću na uloženim sredstvima u Grad Novi Marof, a mi ćemo i dalje pratiti natječaje ministarstva i javljati se na iste- izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije