U Lepoglavi podijeljene gradske potpore za novorođene

Drugi puta u ovoj godini, u gradskoj vijećnici u Lepoglavi organiziran je prijem za obitelji s novorođenom djecom kojima su, tom prigodom, dodijeljene jednokratne gradske novčane potpore, prenosi Lepoglava.Net.

– Među brojnim aktivnostima gradonačelnika primanje za najmlađe sugrađane najveće je zadovoljstvo – otkrio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je za 20 novorođenih beba – 10 djevojčica i 10 dječaka, podijelio 20 gradskih novčanih potpora.

Uz prigodne poklone za bebe i buket cvijeća za majke, 1.500 kuna primile su obitelji za prvo, 2.000 za drugo te 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete.

Za isplatu navedenih novčanih potpora izdvojeno je 35.000 kuna od ukupno 150.000 kuna osiguranih u gradskom proračunu za novčane potpore za novorođenu djecu u 2015. godini.

– Sve što radimo u Gradu Lepoglavi, radimo upravo za naše najmlađe. Znamo da ova jednokratna pomoć nije velika s obzirom na troškove koje imaju obitelji kod podizanja djeteta, ali to je znak pažnje Grada Lepoglave koji prati najmlađe građane tijekom cijelog njihovog odrastanja – od ovog trenutak odnosno dodjele bespovratne pomoći, pa preko subvencioniranja boravka u vrtiću, davanjem potpore pri pohađanju osnovne škole, subvencioniranja prijevoza u srednjoj školi, dodjelom studentskih stipendija pa sve do stvaranja uvjeta za otvaranje radnih mjesta na području grada Lepoglavi i njihovog zapošljavanja – istaknuo je gradonačelnik Škvarić s čijim je stupanjem na mjesto gradonačelnika grada Lepoglave prije deset godina započela praksa isplate potpora za novorođenu djecu, a koja kontinuirano traje sve do danas.

Dodao je da Grad nastavlja s ulaganjima kojima je cilj povećanje životnog standarda građana, dio tih projekata posebno je usmjeren poboljšanju životnih uvjeta obiteljima s djecom.

– Na fondove Europske unije uskoro ćemo prijaviti projekt uređenja Dječjeg vrtića Lepoglava. Tim se projektom planira uređenje vrtića te njegova nadopuna novim sadržajima tako da će, dobije li projekt potporu kroz EU fondove u što ne sumnjamo, vrtić dobiti i jaslice – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodavši da je u planu i otvaranje odjela Dječjeg vrtića u Višnjici.

– U današnje vrijeme svaka je kuna važna tako da nam je ova gradska pomoć dobrodošla. Pomoći će nam da nabavimo ono što nam je u ovom trenutku najpotrebnije za dijete. Hvala Gradu na pomoći – rekla je Kristina Pintarić, jedna od okupljenih mama.

Riječi pohvale Gradu Lepoglavi uputile su i druge mame zahvalivši se na potpori, kako onoj u novcu tako i ostalim gradskim potporama koje dodatno olakšavaju podizanje i odgoj djeteta.

– U interesu Grada je pomoći obiteljima s novorođenom djecom jer su djeca njegova budućnost. Na području grada Lepoglave stvaramo uvjete za ugodan život naših građana te tako potaknuti promjenu trenutnog negativnog demografskog trenda – zaključio je gradonačelnik Škvarić pozvavši roditelje da i dalje budu u kontaktu s Gradom te daju prijedloge o tome na koji im način Grad može dodatno pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije