Izdašne novčane potpore za novorođenčad u Novom Marofu

Grad Novi Marof i u 2015. godini nastavlja s provođenjem odluke prema kojoj pravo na jednokratnu novčanu potporu za novorođeno prvo dijete imaju roditelji ili samohrana majka u iznosu od 1.000 kuna, a za novorođeno drugo i svako naredno dijete, novčana potpora se povećava za 500 kuna po djetetu.

Tako je samo prošli tjedan dodijeljeno devet jednokratnih pomoći za devet novorođenih beba na području Grada Novog Marofa u ukupnom iznosu od 12.000 kuna.

Na ovaj način gradska vlast unatoč težoj financijskoj situaciji brine o pronatalitetnoj politici i pomaže obiteljima s novorođenom djecom.

Svjesni smo važnosti doprinosa pronatalitetnoj politici te ćemo i dalje pomagati obiteljima s novorođenom djecom, kao što pratimo i pomažemo razvoj djeteta u daljnjem školovanju i zapošljavanju. Grad Novi Marof, s obzirom na proračun, daje izdašne potpore za novorođenčad i primjerice stipendije, da sad ne spominjem sve druge oblike pomoći kojima uskačemo roditeljima u potrebi – izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Također, socijalnu osviještenost gradske vlasti dokazuje i iznos od 2,6 milijuna kuna godišnje koje Grad izdvoji za vrtić, kao i 750.000 kuna socijalnih davanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije