Habuš: Unatoč minusu u proračunu, godinu ćemo završiti prema planu

U gradskoj vijećnici danas, 11. lipnja održan je kratki brifing za novinare na kojoj je gradonačelnik Goran Habuš najavio novu sjednicu Gradskog vijeća, koja će biti održana 19. lipnja, a u sklopu koje će vijećnici, između ostaloga, raspravljati i o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna.

Grad Varaždin prošlu je godinu završio s manjkom oko devet i pol milijuna kuna, koji će se u narednom razdoblju pokušati sanirati. Na zamolbu novinara komentirao je gradonačelnik i trenutno stanje gradskog proračuna.

– Nakon malih minusa u prvom mjesecu stvar se normalizirala i da nije došlo do poreznih reformi ministra Lalovca bilo bi bolje sada, ali trenutno smo na prošlogodišnjim visinama punjenja proračuna i vjerujem da ćemo godinu završiti kao što smo planirali – rekao je Habuš.

I dok se još čekaju potezi vezani uz najavljenu prodaju dionica Grada Varaždina u trgovačkom društvu Termoplin, varaždinski gradski vijećnici trebali bi na sjednici Gradskog vijeća odlučiti hoće li se ili ne krenuti u postupak prodaje dionica Grada u trgovačkom društvu Varaždinske vijesti.

Goran Habuš podsjetio je da je prvi krug otpuštanja tih dionica započeo 2001. godine kada je zaposlenicima prodana polovica od dotadašnjih 51 % dionica u vlasništvu Grada.

– Grad u ovom trenutku ima 21,6 % dionica što nam ne treba i u tome nema nekog javnog interesa pa se predlaže pokretanje postupka prodaje dionica u Varaždinskim vijestima. Grad bi prodajom dionica mogao dobiti oko 627 tisuća kuna, ali to ima svoju proceduru o kojoj ćemo raspraviti na vijeću – istaknuo je gradonačelnik.

Prema pravilniku o plaćama dužnosnika oni su imali pravo na dodatke kao i svi ostali zaposlenici, ali je u mueđuvremenu odluka promijenjena.

– Odlukom je odlučeno da dužnosnici imaju fiksnu plaću te da nemaju radno vrijeme, što znači da se nama ne vodi evidencija radnog vremena niti godišnjih odmora. Također, moj zamjenik i ja primamo samo ‘golu’ plaću i nikakve dodatke u vidu božićnica, uskrsnica, prijevoza i ostalog – rekao je Habuš.

Od ostalih novosti zanimala nas je i informacija o varaždinskom aerodromu, budući da je prošlog tjedna zatvoren javni poziv za iskazivanje interesa za projekt Upravljanje i razvoj varaždinskog aerodroma. Na upit novinara, je li stigla koja prijava. Gradonačelnik Habuš odgovorio je – nijedna.

Na upit koji će biti daljnji potezi Grada vezani uz aerodrom odgovorio je da to tek razmatraju. Dodajmo ovome da bi – prema najavama gradonačelnika – natječaj za novog ravnatelja, odnosno ravnateljicu Dječjeg vrtića Varaždin trebao biti raspisan uskoro – kako bi do nove vrtićke godine bila izabrana osoba na tu dužnost, dok će se s raspisivanjem natječaja za čelnu osobu varaždinskog HNK još pričekati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije