Habuš: Rješavamo bale po zakonu, sve prečice vode u Remetinec

Gradonačelnik Goran Habuš odgovorio je na navode koje je danas na konferenciji za novinare Narodne stranke – Reformista iznijela Natalija Martinčević.

> Martinčević: Habuš ne zna riješiti bale, Štromar nema utjecaj na Vladu

– Za razliku od nje, ja nudim rješenja. Žao mi je da na ovaj način dezavuira rad onih koji na rješavanju problema smeća rade od 2011. godine, otkako smo došli u Gradsku vijećncu. Da radimo na ovakav način kao ona, a to je sazivanje presica jednom mjesečno, ne bi ni danas imali to što imamo – odgovorio je Habuš.

Dodao je da je činjenica da je Grad pred rješenjem problema i da je loptica sada kod koncesionara.

– Koncesionar radi neke dodatne analize i kada nam dostavi plan zbrinjavanja mi ćemo to dostaviti ministarstvu. Nadam se da ćemo tada konačno dobiti i ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i osigurati potrebnih 45 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik.

Napomenuo je da se uvjeti koncesije neće mijenjati, a nije mu poznato ni da bi bilo tko od onih koji su sudjelovali u natječaju za koncesiju uložio žalbu.

– Nitko neće mijenjati dva osnovna uvjeta koncesije, a to je rok od 120 dana i cijenu. Učinit ćemo sve legalno i po zakonu riješiti taj problem jednom zauvijek, jer su sve prečice dosad vodile u Remetinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije