Završen natječaj za obnovu zgrada u središtu Varaždina

Danas su Gradskoj vijećnici izneseni podaci o financijskim sredstvima podijeljenim zainteresiranim građanima u sklopu Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina u središtu Varaždina.

Gradonačelnik Goran Habuš pred okupljenim je novinarima govorio o prethodnoj godini te o ovogodišnjem planu raspodjele sredstava za sanaciju.

– Prošle godine podijeljeno je 400 tisuća kuna, dok je ove godine izdvojeno 520 tisuća kuna za obnovu pročelja, krovišta i stolarije – rekao je Habuš.

Ove godine interes je dvostruko veći te je prijavljeno četrnaest objekata za obnovu, dok je prošle godine prijavljeno njih sedam.

– Ovo je izuzetno vrijedan program i način da se našim građanim pomogne, no ima i problema, pri čemu je jedan od temeljnih neinformiranost građana o mogućnostima sufinanciranja radova – izjavio je pročelnik varaždinskog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture Željko Trstenjak te dodao kako je velik problem i potreba da se apsolutno svi stanovnici moraju složiti oko obnove određenog dijela zgrade.

Također, problem je i u financijskim mogućnostima zainteresiranih građana koji unatoč potpori Grada moraju snositi visok financijski teret.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije