FUNK

VIDEO Planet Groove ima rasplesanu ljetnu pjesmu ‘Vodi me na more’

Varaždinac Martin Šac gitaru svira u čak tri zagrebačka benda, među njima nalaze se i prave legende hrvatskog rocka.

Zagrebački funk bend Planet Groove izdao je svoj prvi singl, naslovljen ‘Vodi me na more’. Radi se o raspjevanoj ljetnoj pjesmi, u nastavku poslušajte kako zvuči.

Planet Groove sastoji se od osam članova, a jedan od njih je Martin Šac, Varaždinac koji u bendu svira gitaru.

Šac je na Prvoj gimnaziji završio matematički smjer, a onda ga je životni put odveo na studij u Zagrebu. Tamo upisuje Agronomski fakultet, no još od srednjoškolskih dana ne razvaja se od gitare.

– Od vremena kada sam odselio u Zagreb znao sam da će glazba biti ono čime ću se profesionalno baviti u životu – kaže Šac.

U svojoj dosadašnjoj karijeri ostvario je brojne suradnje s poznatim glazbenicima s hrvatske scene. Trenutno je član čak triju bendova; osim sastava Planet Groove, gitaru svira u Tihomir Pop Asanović bandu i Zdenka Kovačićek & Greenhouse Blues Bandu.

Planet Groove počeo je kao cover band, svirajući hitove Jamesa Browna, Tower of Powera, Macea Parkera i brojnih drugih funk legendi. Bend je osnovan 2022. godine i od tada ima uspješno odrađene brojne svirke i nekoliko turneja diljem Hrvatske. Članovi benda su: Marko Vukić (vokal), Jakov Gojmerac (bass), Antun Profeta (bubnjevi), Kristijan Tipura (perkusije), Sven Matijević (tenor sax), Nikola Dužević (alt sax), Marko Jurin (klavijature) i Martin Šac (gitara).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije