VIDEO Varaždinci obradili hit Miše Kovača, poslušajte ‘If you decide to go’!

Prije nekoliko dana Chubakina Baka je objavila novi singl ‘If you decide to go’. Radi se o obradi kultne pjesme ‘Ako me ostaviš’ Miše Kovača koja u kuhinji Chubakine Bake zvuči kao brit-pop plesnjak s kraja devedesetih.

– Konceptualno gledano, pjesma je svojevrsna psiho-terapija namijenjena razvedenim muškarcima kojima su u životu ostali samo slomljeni snovi i umorne glasnice, a Chubakina Baka ih podsjeća da nije sve izgubljeno – nakon što nebesa padnu, nakon negiranja, srdžbe, pregovaranja i depresije, u konačnici dolazi faza prihvaćanja.Pjesma je (kao i prošlogodišnja obrada Stavrosovog hita ‘Umoran’), snimljena u zagrebačkom studiju Radost u aranžmanu Ivana Ščapeca i Dimitrija Petrovića iz grupe Seine – stoji u najavi.

Iza projekta stoji Varaždinac Jura Hižak, kao vokal, a prekretnica u produkciji desila se početkom 2017. godine, kad se Chubakinoj Baki pridružuju Ivan Ščapec Ivča iz grupe Seine i za ovogodišnji Porin nominirani producent Dimitrij Petrović Mišo.

Chubaka Chetri Chudaka i Chubakina Baka je glazbeni sastav koji obrađuje hrvatske hitove i stvara šaljive prepjeve te diskontinuirano djeluje od 2005. godine izbacujući približno 0.7 pjesama godišnje.

– U glazbenom izričaju pokazuju bipolarna bilježja: s jedne strane to su country pjesme otpjevane američkim naglaskom (najčešće su to pjesme ruralnog izričaja, namijenjene ljubiteljima prirode i tradicionalnih vrijednosti poput ‘Kuća na kraju sela’ ili ‘Otvor ženo kapiju’), ali s druge strane značajan dio opusa čine pjesme obrađene u britanskom urbanom izričaju, otpjevane britanskim naglaskom, drhtavim glasom po uzoru na Roberta Smitha (primjerice ‘Umoran’ od Stavrosa ili ‘Marina’ od Prljavog kazališta) – stoji u najavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije