Povratak Acoustic banda: Glazbeni sastav koji će vas osvojiti na prvu!

Acoustic band mladi je varaždinski band sastavljen je od pet članova: Ivan Kukec, Nikola Šincek, Davor Špoljar, Miroslav Keretić i Tomislav Požgajec. Povezala ih je ljubav prema glazbi, želja za promijenama i veliko prijateljstvo, energično vladaju pozornicom pa su njihove ‘live’ svirke zapamćene po odličnoj atmosferi i zabavi. Svi su školovani glazbenici koji se svakodnevno usavršavaju u glazbi. Kao što i sami kažu cilj im je pružiti ljudima kvalitetnu zabavnu glazbu i ostaviti trag u svijetu glazbe.

Acoustic band, kojeg su 2004. godine osnovali Ivan Kukec i Nikola Šincek u suradnji s prijateljima, 2011. godine dovodi Matiju Boršćaka kao frontmena grupe s kojim je band snimio dvije autorske pjesme ‘Lutka sa ormara’ i ‘Hej, zovem te’ za koje su snimljeni i video spotovi.

Spletom okolnosti i drugačijim vizijama glede budućnosti 2014. godine band na obostrano zadovoljstvo prekida suradnju s Matijom te dolazi do određenih promjena u bandu između ostalog i promjene članova.

Mjesto novog frontmena preuzima Ivan Kukec dotadašnji bubnjar banda, a na njegovo mjesto dolazi Davor Špoljar, dok mjesto gitarista Miroslava Keretića zauzima Matija Krnjak.

Petorici muškaraca priključuje se i ženski vokal, mlada i simpatična Dorotea Sakač. Zbog raznih promjena u bandu band se također odlučuje i na promjenu imena te tako ‘Acoustic band’ zamijenjuju ‘Prvim aprilom’.

Prvi April javnosti se obratio točno 1. travnja 2015. godine singlom ‘Ne treba mi puno’ za koji je tekst napisao Fayo, a glazbu i aranžman Luka Kovačić. Mnogi ih tada nisu shvatili ozbiljno zbog specifičng imena koje simbolizira šalu i zabavu diljem svijeta te su stoga svojim drugim singlom ‘Nije šala’ uputili direktnu poruku svima: ‘Mi smo Prvi April i ne šalimo se’.

Za tekst i glazbu je zaslužan jedan od njihovih uzora Kristijan Rahimovski, a za aranžman Ivan Škunca. Treći singl ‘Neće više biti tebe’ dijelo je tekstopisca Tomislava Galekovića te Luke Kovačića koji je bio zaslužan za aranžman i glazbu.

Prvi April dijeluje sve do kraja 2017. godine kada band ponovo izrazuje želju za novim promjenama, a ujedno i novim životnim i glazbenim iskustvima. U band se vraća gitarist Miroslav Keretić koji zamijenjuje Matiju Krnjaka te se također band odlučuje i na daljni rad bez ženskog vokala.

Uzevši u obzir da su se u bandu povratkom Miroslava Keretića ponovo sastala ista četvorica (Ivan, Nikola, Tomislav i Miroslav) koji su činili i gradili ‘Acoustic band’ od samih početaka, prije svega velikim prijateljima, a tek onda ‘kolegama’ nije trebalo dugo vremena da odluče na ponovnu promjenu imena, te 1. siječnja 2018. godine ‘Prvi April’ zamjenjuju, odnosno, vraćaju bandu ime Acoustic band.

– Acoustic band putem kvalitetne glazbe želi uljepšati svakom slušatelju minutu, sat, dan, godinu i u krajnjoj liniji život. Glazba je prisutna u svakom bitnom trenutku u životu (prvi poljubac, prvi ples, rođendan…), ako uspijemo kroz glazbu uljepšati Vama Vaše najbitnije trenutke života mi smo svoj cilj ostvarili! U budućnosti Vam donosimo puno novosti, dobre i kvalitetne glazbe, smijeha i veselja! Hvala što pratite naš rad – poručuju Ivan, Nikola, Davor, Miroslav i Tomislav iz Acoustic banda!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije