FOTO Bow vs. Plectrum uz gudače Zagrebačke filharmonije oduševili Koprivnicu

Veličanstvenim koncertom dua Bow vs. Plectrum, uz pratnju gudača Zagrebačke filharmonije vođenog maestrom Igorom Tatarevićem, u koprivničkoj Dvorani Domoljub završena je proslava Dana grada Koprivnice.

Bow vs. Plectrum (gudalo protiv trzalice) čini dvojac Tihomir Hojsak, rodom iz Podravine, na kontrabasu i Filip Novosel na braču. U Koprivnici su izveli svoje kompozicije i time najavili svoj album Strings Only koji izlazi u petak, 10. studenog. Dvojac je proteklog vikenda u Koprivnici snimio i spot za skladbu Balkanika koja će se naći na novom albumu.

– Velika nam je čast što smo upravo s ovim orkestrom s kojim nastupamo snimili album. Isto tako, preponosni smo na činjenicu što je upravo nama pripala čast biti kulminacija velikog koprivničkog slavlja.

Zahvaljujemo Gradu koji nam je to omogućio – poručio je Novosel te pojasnio kako je njihove kompozicije žanrovski teško definirati, ali kako se uglavnom radi o spoju etno i jazz glazbe.

Sudeći prema reakcijama publike koja je Dvoranu Domoljub ispunila do posljednjeg sjedala, u Podravini je ovaj oblik glazbe itekako dobrodošao.

I ovaj je koncert, kao i subotnji Gibonnijev, zahvaljujući Gradskoj upravi i sponzorima, za posjetitelje bio besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije