TBF: ‘Pokušat ćemo pružiti varaždinskoj publici maksimum svega što TBF jest’

Hladno pivo, TBF i Urban & 4 stižu ‘u sinergiji’ 27. listopada u Arenu Varaždin održati Varaždincima i Međimurcima koncert kojeg neće tako brzo zaboraviti! Ususret koncertu, porazgovarali smo kratko s Mladenom Badovincem, frontmanom splitskog benda TBF.

>> 3U1 KONCERT U varaždinsku Arenu stižu Hladno pivo, TBF i Urban & 4

>> HLADNO PIVO ‘Za Varaždin pripremamo poseban splet starih i novih pjesama’

Gledajući unatrag tri godine, ovo će biti treći koncert kojeg će TBF održati u Varaždinu. Svaki od njih bio je poseban – jedan zbog kiše u sklopu manifestacije Tri Grgura, drugi zbog udruživanja s Varaždinskim komornim orkestrom kod Vile Bedeković. S tim u mislima, nismo mogli propustiti pitati što nas čeka 27. listopada u Areni Varaždin?

– U Arenu dolazimo u standardnoj vokalno-instrumentalnoj postavi, svirat ćemo manje više standardan set pjesama koje ljudi znaju i vole, a eventualna iznenađenja nema smisla navoditi u ovom odgovoru. Bilo kako bilo pokušat ćemo pružiti publici maksimum svega što TBF jest u zadanim okvirima – otkrio nam je Mladen Badovinac odmah na početku.

Oba ranije spomenuta koncerta održana su na otvorenom, dok se nadolazeći održava u zatvorenom prostoru. Zanimalo nas hoće li se na koncertu TBF predstaviti varaždinskoj publici u nekom drugačijem izdanju, a odgovor nas nije razočarao:

– Tražili smo od organizatora da odvrne grijanje do kraja da se možemo skinit u kupaće gaćice – duhovito, kao i uvijek, odgovorio nam je Mladen.

Nije tajna da se publika sa sjevera države ubraja u jednu od najzahtjevnijih publika, pa nas je zanimalo kako nas vide temperamentni Dalmatinci u odnosu na njihovu publiku u rodnom im Splitu.

– Moga bi sad laprdat o razlikama al radija bi to na silu samo da popunim prostor za odgovor na pitanje jer u osnovi nema bitnih razlika. Mi sviramo to što sviramo, publika mora bit svjesna šta dolazi slušat i ostalo je stvar tog trenutka u vremenu i za publiku i za bend. Samo jedna stvar će uvijek bit različita kod nastupa u Splitu i bilo gdje drugo, a to je da nam je u Splitu uvijek veća trema jer je najteže dokazat se pred svojim sugrađanima. U Splitu nam je uvijek prisutan taj osjećaj kao da smo došli goli u školu – iskren je bio Mladen.

Iako sva tri benda vežu brojne spone, jedna iz prošlosti ipak nam je zapela za oko – sva tri benda dobitnici su nekad prestižne glazbene nagrade Crni mačak, novinarske rock nagrade koja se dodjeljivala u razdoblju od 1998. do 2004. godine, a nas je zanimalo žale li izvođači za tim vremenima.

– Iskreno, žao mi je što je Crni mačak prestao postojati, mislim da bi bilo dobro za scenu današnjice da postoji neki pandan tome jer postoji i hrpa izvođača koji bi na takvom događaju lakše dobili i taj nezanemariv dio medijske pozornosti. Mislim da rijetko tko žudi za nagradom da bi je nosio oko vrata po gradu, već takve manifestacije daju povod medijima da upere kamere i mikrofone u naša djela i osvjeste njihovo postojanje kod što šireg kruga publike. Ja gledam na dodjele nagrada kao na sajmove glazbe, a ne kao borbu ega. Utoliko je i nama pomoglo dobijanje nagrada i nisu nam mrske, ali da paralelno s njima nismo dobili i naklonost publike, ne bi značile apsolutno ništa – kaže Mladen.

Na kraju razgovora, pokušali smo suptilno doznati hoće li svi koji se 27. listopada upute u Arenu Varaždin moći čuti i neku od pjesama TBF-a koja nije još ugledala svijetlo dana na ranijim izdanjima.

– Nemamo još novih pjesama koje su spremne za izvođenje iz objektivnih razloga kojima ne bi sad davio čitatelje. U intenzivan rad na dovršavanju novih pjesama krećemo uskoro – zaključio je Mladen Badovinac ispred svog benda TBF.

Iako nećemo imati prilike čuti neke novije materijale, uvjereni smo da će nam TBF i ovog puta prirediti pravu eksploziju energije i odlične glazbe, a svi koji još uvijek niste kupili svoje ulaznice, to možete učiniti na sljedećim mjestima. No požurite, ulaznice će brzo nestati!

Mjesta za vas ima u parteru (80 kuna) i na tribinama (90 kuna), a ulaznice potražite na sljedećim prodajnim mjestima:

– Rock Art caffe – Varaždin
– My Way – Varaždin
– Bistro Time out – Varaždin
– Caffe Arcus – Čakovec
– Caffe Parks – Čakovec
– Kavana Ivana – Ivanec
– Modna kuća Pepeljuga – Ludbreg
– Caffe City – Prelog
– Domino bar – Palovec
– Pizzerija Vuri – Mursko Središće,
– na Petrolovim benzinskim postajama, kioscima Tiska i ostalim prodajnim mjestima u sustavu Eventim.hr!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije