LETEĆE GITARE Izložba o Bobu Dylanu, nastup Yogija Lonicha, radionice gitare…

Nakon uvodnog dana gdje su ljubitelji gitare mogli uživati u izvedbi Erica Galesa, subota nam donosi jednako bogat dan na Festivalu letećih gitara.

Već u 11 sati u Galerijskom centru imat ćete priliku pogledati izložbu ‘24 sata Boba Dylana‘. Posjetitelji će se u iznimno kratkom vremenu održavanja izložbe, svega jedan dan, moći suočiti s predmetima koji zrače njegovu intimom Boba Dylana, dio u koji javnost može zaviriti tek u iznimnim prilikama.

Na otvaranju će sudjelovati dvojica članova Savjeta Akademije Flight od Fame, Dubrovčanin Vojo Šindolić, pjesnik, predavač književnosti u San Franciscu i nekadašnji urednik kultnog rock magazina Džuboks i Riječanin Damir Halilić Hal, znani hrvatski gitarist širokog spektra stilova i pravaca, te umjetnički voditelj triju najvećih hrvatskih gitarskih festivala.

> IZLOŽBA INTIME Uživajte u 24 sata posvećenih Bobu Dylanu!

Nakon izložbe slijedi radni dio, tako da će ljubitelji gitare moći ponešto naučiti od pravih majstora. U 12 sati i 15 minuta je radionica ‘Moderna rock gitara i njeno mjesto u popularnoj američkoj glazbi’, a vodit će je Yogi Lonich, dok je u 13 sati i 30 minuta radionica ‘Gitara, glas i bendžo u country/western glazbi’ koju će voditi Zack Dust.

> GITARISTI, UJEDINITE SE! Dođite na radionice i naučite trikove majstora gitare!

Glavno glazbeno događanje drugog dana svakako je koncert koji priprema Yogi Lonich, dugogodišnji prateći gitarist nedavno preminulog Chrisa Cornella, dijelio je pozornicu i s brojnim svjetskim zvijezdama kao što su Melissa Etheridge, Booker T Jones, Natasha Bedingfield, Kenny Loggins, a bio je i tour support ikonama kao što su The Rolling Stones, Aerosmith, AC/DC.

Prije Yogija, na pozornicu varaždinskog HNK izlaze Jura Geci i Zack Dust, ex članovi varaždinskog rock čuda Voodoo Lizards.

Također, od 18 sati možete razgledati izložbu domaćih graditelja glazbala, dok će se nakon koncerata u Klubu Rogoz održavati jam sessioni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije