LETEĆE GITARE Saznajte što vas čeka na ovogodišnjem festivalu u Varaždinu!

Drugi po redu Festival letećih gitara (Flying Guitars Festival) održat će se u Varaždinu od 13. do 15. listopada, a zamišljen je kao vrhunski gitarski događaj koji slavi taj glazbeni instrument.

Varaždin i varaždinski kraj imaju mnogo više nego izvrsnih razloga da ugoste istaknute glazbenike i svjetske inovatore gitare, kako kao samog glazbenog instrumenta, tako i muziciranja na njemu, počevši od Varaždinca Ivana Padovca.

– Posjetitelje očekuju tri dana dobre zabave, a već prvog dana, u petak, 13. listopada nastupit će jedan od najvećih blues gitarista Eric Gales sa svojim bandom. Subota je predviđena za američku glazbenu gitarističku scenu, dok u nedjelju očekujemo nastup ‘našeg’ Nenada Resnika – istaknula je Elizabeta Dolenec, direktorica TZ-a Varaždinske županije, dodavši kako je cilj festivala ‘promovirati županiju i grad Varaždin kao gitarsku prijestolnicu svijeta i dovesti ovdje što više gitarskih imena, a s vremenom stvaranje Kuće slavnih (Hall of fame)’.

U petak, 13. listopada, sprema se svečani ‘uzlet’ festivala i nastup Eric Gales banda, subota je rezervirana za američku gitarističku scenu, a novina je događaj u Galerijskom centru koji tog dana počinje od 11 sati – Ekskluzivnih 24 sata Boba Dylana.

– Varaždin je sudbonosno vezan uz ovog umjetnika, naročito nakon legendarnog njegovog koncerta 2008. u Varaždinu. Ove će godine intimna korespondencija Boba Dylana biti dostupna u Galerijskom centru i to 24 sata – istaknuo je Ivan Mesek, ravnatelj Galerijskog centra Varaždin.

Dvije nove ‘etikete’ ovogodišnjeg festivala su Varaždinska eskadrila letećih gitara (Varaždin Flying Guitars Squad) i Ujedinjene gitarske snage (Flying Guitar Forces United) u sklopu kojih će nastupiti Yogi Lonich, Robert Vnuk & Friends, Zack Dust i Jura Geci, The Fairpoint Station i drugi.

– U Varaždin želimo dovesti velika gitarska imena, kako bi se jednog dana iz varaždinskog HNK prenosili gitaristički nastupi glazbenika. Ova bi scena trebala biti prepoznata u Hrvatskoj, ali i šire – kazao je Miroslav Ambruš-Kiš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije