FOTO Izložbom započeli Lepoglavski dani, publiku rasplesala grupa Vigor

Otvorenjem izložbe fotografija ‘Svijet minerala’ Foto kluba Deseti K i udruge Lepoglavski ahat, u Lepoglavi su počeli osmi po redu Lepoglavski dani, piše Lepoglava.Net.

Izložbu je u Gradskom parku otvorio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić. Ujedno je tom prigodom otvorio i manifestaciju koja je, istaknuo je, osmišljena da bogatstvo i vrednote lepoglavskog kraja prikaže na neformalan i zabavan način.

– Prekrasni minerali dio su lepoglavskog bogatstva koje je prikazano ovom izložbom – rekao je o izložbi gradonačelnik Škvarić.

– Izložba je rezultat suradnje Fotokluba Deseti K i udruge Lepoglavski ahat, a nastala je kao plod dogovora da se arhiviraju svi uzorci iz zbirke minerala koju posjeduje udruga Lepoglavski ahat – istaknuo je autor fotografija Božidar Breški, član Fotokluba Deseti K kojeg je ovom prigodom predstavila njegova tajnica Draženka Stančić.

– Klub je poznat po tri stvari i to razmjeni fotografskog znanja i vještina, radu s mladima i suradnji s drugim udrugama. Za svoj je rad Klub, kao i njegovi članovi, dobio niz priznanja i nagrada pa tako i najprestižniju nagradu za dječje fotografsko stvaralaštvu ‘Rose of Lidice’. Uz Klub nagradu je dobila i članica Tamara Grdak – rekla je Stančić.

– Ova izložba donosi presjek lepoglavskih minerala i ujedno pruža prigodu da ih se razgleda nekako “komotnije”. Jedno je i poticaj da se posjeti bogata zbirka minerala udruge Lepoglavski ahat – istaknuo je predsjednik udruge Lepoglavski ahat Damir Vrtar.

Nakon otvorenja izložbe, program prvog dana 8. Lepoglavskih dana nastavljen je na glavnoj pozornici na kojoj je atmosferu u Gradskom parku, pred mnoštvom okupljenih, među kojima veliki broj mlađih posjetitelja, zagrijala grupa Vigor, prenosi Lepoglava.Net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije