FOTO Street Art: Ludbreški kreativci zagrijavaju se za festival Idemo otok

Proteklih dana, od ponedjeljka 19. lipnja, kod ludbreškog Otoka mladosti ekipa mladih kreativaca oslikava tamošnji zid u sklopu projekta MasterPeace Street Art – Walls of Connection. U prijevodu – ‘Zidovi spajanja’.

Uvodno je to događanje u festival Idem otok, koji u petak 23. lipnja počinje u Ludbregu.

Iza projekta stoji tamošnja udruge Lumen, a organizaciji festivala pridružila se i Kulturna udruga mladih ‘Centar Scena’.

Oslikavanje zidova u sklopu navedenog projekta dio je globalne akcije MasterPeacea, koja putem umjetnosti povezuje više od stotinu organizacija iz cijeloga svijeta. Zidovi se istovremeno oslikavaju u gradovima na pet kontinenata. Poruka je jasna – ujediniti mlade iz cijeloga svijeta u jednom zajedničkom projektu.

Ovo nije prvi puta da ‘lumeni’ provode Street Art projekt. Pozitivna iskustva od ranije pokazuju da su na dobrome putu. A kako to izgleda u praksi pogledajte na njihovim fotografijama u nastavku članka.

Bacite odmah oko i na program ovogodišnjeg festivala Idemo otok. Uz napomenu da je došlo do jedne promjene. Debeli precjednik je otkazao nastup, ali uletjela je spremno Gužva u 16-ercu. Među headlinerima je i Cold Snap, dolazi Zadruga, pročitajte sami…

> IDEMO OTOK Koncerti, predstave, izložbe: Evo što vas sve čeka na Otoku mladosti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije