Okršaj najboljih tamburaša: Šest najboljih sastava u petak na Stančiću

Glazbena manifestacija ‘Tamburice u ringu’ održavaju se 15. srpnja, od 20 sati, a ovo će biti druga godina zaredom da se održavaju kao vlastiti projekt i pod organizacijskom palicom marketinške agencije PR Lady.

Tamburice u ringu su natjecanje tamburaških sastava, gdje je cilj okupiti iz godine u godinu sve više sastava iz drugih županija diljem Hrvatske i na taj način prezentirati ‘Najbolje od najboljih’ među tamburaškim sastavima naše lijepe Hrvatske.

– Ove godine proširili smo se na tri županije – Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku. Teško je okupiti sastave na jednom mjestu i to još usred ljeta kada su im rasporedi puni pošto je cilj bio da nam se predstave i neki iz lijepe nam Slavonije, Požege, Zagreba i slično, ali nažalost ove godine to nije bilo izvedivo – rekli su iz agencije PR Lady.

Tamburaški sastavi koji će se ove godine predstaviti publici su prije svega sami pobjednici prvih TamburaTS Berili, koji su se statusom ‘Najbolji od najboljih’ okitili u teškoj i zanimljivoj ‘borbi’ u pjevanju od Severininog hita ‘Tarapana’ pa sve do Halida Bešlića i ‘Prvog poljupca’.

Osim Berila, titulu će pokušati osvojiti TS Frikovi iz Male Subotice i TS Gospoda iz Varaždina, TS Zrin iz Čakovca, TS Netopiri iz Koprivnice te sastav iznenađenja kojeg ćete saznati na sam dan održavanja.

Samo događanje počinje u 20 sati pod voditeljskom palicom varaždinskog glumca Jana Kerekeša.

Kao i prošle godine, posjetitelji će se moći okrijepiti u svakom kafiću, uz različite punktove i lijepe domaćice. Sam tijek natjecanja raspoređen je u tri runde po dva tamburaška sastava. Tamburaši će se pjesmom boriti jedan protiv drugog. Tko će biti među najboljim, odrediti će publika posebnim glasovanjem, dok dvoje sa najviše glasova idu direktno u finale.

– Tijek samog finala neka ostane u tajnosti, ali svakako ćemo trebati podršku vjerne publike stoga se nadam da ćemo ove godine oboriti rekord od onih preko 500 posjetitelja. Zahvalni smo na podršci Varaždinaca, ali i svih sponzora koji su nam pomogli oko realiziranja same manifestacije te omogućili njezin tijek, te posebno hvala generalnim sponzorima bez kojih ovo nebi bilo izvedivo – Mea culpa,My Way, Caffe bar Sermage te Kavana Galerija – poručuju organizatori.

Gosti samog događanja dolaze iz Zagreba i poznatiji su pod imenom F.A.C.E.. Oni su mladi pop/rock bend s tamburama u pozadini.

Dođite u što većem broju i guštajte u zvukovima tambura. Tko će biti najbolji od najboljih, ili će opet Berili zadržati svoj status, saznat ćemo 15. srpnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije