FOTO Ja uvijek bit ću tu: Trauma i Kronika i nakon 25 godina zvuče k’o poletarci

>> Trauma & Kronika @ Rogoz (Subota, 24.10.2015.)

Bila je godina 1990. kad je Trauma u podrumu varaždinske Gimnazije odsvirala svoj prvi koncert, na kojem su Robert Zernec Zera i ostatak ekipe iz benda udarili temelje nečega što danas, sasvim sigurno, može nositi pridjev kultno.

Koliko taj pridjev možda zvuči pretjerano i nezgrapno kad ga se pridijeli nekom lokalnom bendu, koji je u proteklih sad već 25 godina tek u nekoliko navrata nepretenciozno iskoračio iz tih lokalnih okvira, ako uopće postoji neki od sastava u ovome kraju koji uživa takav status, onda je to prije svega Trauma.

Vidjelo se to jučer i na Podrumskoj sceni Zvonimir Rogoz, na kojem je Trauma nastupila u paketu s još jednim predstavnicima varaždinske rock-scene devedesetih, bendom Kronika. Danijel Kuserbanj Danči i Dejan Parlaj Žeta, praćeni Dubravkom Hercegom na basu i Ivanom Kronjom na bubnjevima uvjerljivo su otprašili svoj set kombinacije autorskih stari i obrada, kao što smo se u to mogli uvjeriti ovoga ljeta na koncertu na Kazališnom trgu i nešto kasnije na Kapucinskom u sklopu Trash film festivala.

> FOTO: Čistokrvni rock Kronike i Starih vukova žario užarenim Kazališnim trgom

Nakon njih, Trauma je svojim nastupom u punoj mjeri iskoristila potencijal klupskog prostora kao što je Rogoz, tako da je koncert povremeno poprimao oblik jam sessiona, budući da se za instrumentima izmijenilo ‘pola publike’.

Robert Zernec Zera, gitarist i glavni vokal, Igor Sačić Sabi na gitari i vokalu, na basu Krešimir Kolenko i Alen Bubanić Bubas na bubnjevima postava je koja je započela koncert, otvorivši ga prastarim i vječnim stvarima Trauma i Moj pas nije živ.

Trauma trenutno, neobično, ima dvojicu bubnjara, tako da je polovicu koncerta na bubnjevima odradio Bubas, a drugu polovicu Ivan Vinković Ištvan. Čak je i Ivan Kronja, također jedan od bivših bubnjara benda, popunio taj prijelaz uletjevši na bubnjeve u još jednom Trauminom hitu, ako se to tako može reći, pjesmi Ministar financija.

U jednoj stvari na basu Kolenka mijenja i Mladen Rajn Čaha, također jedan od bivših basista u proteklih Trauminih 25 godina.

Kad se podvuče crta pod jučerašnji nastup, čini se da zrelost i aktualnost Traumine svirke u Rogozu daje naslutiti da ih se nećemo još tako lako i brzo ‘riješiti’. Sasvim u skladu s njihovom stvari ‘Ja uvijek bit ću tu’…

Djelić jučerašnje atmosfere iz Rogoza uhvatite u našoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije