Vijesti / Scena

Punk noise večer

BUKA U MODI Klupski život četvrtkom: Neon Iglu i From Another Mother u Kulturani

BUKA U MODI Klupski život četvrtkom: Neon Iglu i From Another Mother u Kulturani
Varaždinski.hr

Neka nama koncertnih zbivanja i bendova koji u sklopu svojih turneja žele doći i podići ljude iz sna. Buđenje je dobro počelo.

Gotovo već tradicionalno, u Varaždinu se četvrtkom i nema bogznašto vidjeti ni čuti. Osim praznih ulica, nešto manje praznih kafića, bez tematskih večeri ili koncerata. Znači, ako i želite negdje otići, vrlo vjerojatno ste do kraja RTL Direkta kod kuće. 

From Another Mother i Neon Iglu nastupili u Kulturani From another mother i neon iglu

Relativno novi klub 'na Graberju', nazvan Kulturana, počeo je primjenjivati praksu da se četvrtkom nešto održi, a u jučerašnjem slučaju to je bila punk-rock/noise večer s dva benda - jedan koji iza sebe ima poprilično koncertno iskustvo, a drugi, onaj varaždinski, s iskusnim glazbenicima u novom projektu.

Neon Iglu održali su prvi koncert pred pedesetak zainteresiranih za scenu, u želji da se čuje nešto novo i drugačije, ali i da dođe do razvijanja varaždinskog mentaliteta s pogledom na alternativne žanrove.

Luka Kekez, Siniša Sović, Igor Maleš i Siniša Kolarić tvore žanrovsku različitost u kojoj očito neće biti granica. Prvi četrdeset pet minutni nastup obilježen od laganih melodija do razornih gitarističkih dijelova dao je članovima prilike da se razmašu, a povremeni izleti u vokalne dionice, doprinijeli su razbijanju instrumentalnih dijelova.

Za još ljubavi u klubu pobrinuli su se zagrebački From Another Mother koji su tijekom posljednjeg desetljeća postali uvjerljivi trio od kojeg se može očekivati neizmjerna količina energije, punk/r'n'r buka i specifičan odnos s publikom.

Oni žele pogo, oni žele kaos ispred pozornice i u tim slučajevima nije im potrebno puno istomišljenika. Ponekad su dovoljna samo dvojica – Vlado Remeš i Borna Jambrošić – gitarist/vokal i basist, uz bubnjara Roka Maštruka koji je primoran ostati na pozornici.

Ovo im je ujedno bio početak mini-turneje koja nakon Varaždina zahvaća Beč, Slavičin (Češka), Brno i Zagreb. Neka nama koncertnih zbivanja i bendova koji u sklopu svojih turneja žele doći i podići ljude iz sna. Buđenje je dobro počelo.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!