Vijesti / Scena

koncert

Koncert suvremene elektroničke glazbe u subotu na Kazališnom trgu

Koncert suvremene elektroničke glazbe u subotu na Kazališnom trgu
Koncertni ured

Nastupaju Filip Merčep i Boy van Ooijen.

U subotu, 10 rujna s početkom u 20 sati na Kazališnom trgu možete uživati u koncertu suvremene elektroničke glazbe. U slučaju kiše koncert će se održati u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu. Ulaz je slobodan.

Nastupaju Filip Merčep (vibrafon, elektronika) i Boy van Ooijen (bubnjevi, elektronika).

Boy i FIlip su se upoznali na studiju Live Electronics na Conservatorium van Amsterdam. Suradnju su počeli 2020. kad su dobili poticaj Zaklade Kultura nova za razvoj novih umjetničkih ideja. Projekt Machine Learning palica za vibrafon razvio je sustav prepoznavanja različitih palica. Umjetnici sad mogu koristiti palice koje ionako koriste kao kontroler za upravljanje parametara elektroničke audiovizualne glazbe. Dvojac je nastavio razvijati kodove koji utječu na kreiranje audiovizualne glazbe. Mnoge tehničke ideje će pokazati i na koncertu!

2021. Boy i Filip su osmislili interaktivnu izložbu za mlade „Videoigranje s umjetnošću“ koja predstavlja audio/vizualnu umjetnost kroz popularni pristup igranja videoigrica. 

Umjetnici su napravili audio, vizualne i audio/vizualne instalacije koje su međusobno povezane, odnosno dijele informacije inputa te tvore jedan zajednički output. Posjetitelji spomenute instalacije kontroliraju igrajući se kontrolerima za PlayStation, GoPro kamerom, svojim mobitelima i ljudskim glasom! Zatvaranje izložbe je u formi koncerta kojim se pokazaju kako „videoigranje“ može biti kontrolirano i samim glazbenim instrumentima u slobodnoj improvizaciji. Za vrijeme trajanja koncerta publika ima priliku biti dijelom izvedbe kontrolirajući neke od glazbenih parametara kontrolerima.

Koncert će predstaviti njihov zadnji umjetnički glazbeni projekt u kojem ispituju zvučnu kombinaciju ambijentalne glazbe, techna i apstrakcije.

Više možete pronaći OVDJE

Najnovije

Reci što misliš!