VEČERA ZA 5

Poljoprivrednica Jelena Milec iz Cestice oduševila na početku ovotjedne ‘Večere za 5’

Jeste li gledali? Slažete li se s ocjenom?

Poljoprivrednica Jelena Milec iz Cestice otvorila je varaždinski
tjedan ‘Večere za 5’. U goste su joj stigli Božidar Hasan, Božena
Breški, Jerko Treska i Stela Pavičić. Jelena se bavi
poljoprivredom, a u show se prijavila kako bi promovirala
tradicionalnu kuhinju i običaje. Za svoju večeru Jelena je dobila
39 bodova.

“Bio sam osupnut okusima, a najviše energijom gospođe Jelena.
Posjeduje energiju šest do osam prosječnih osoba”, poručio je
Jerko. Desetku su udijelili i Božena te Stela, a devetku je
Jeleni dao Božidar. “Što se tiče jela, sve je bilo fino i super,
samo mi je malo mjesta bilo”, objasnio je svoju ocjenu Božo. Kako
bilo, Jelena je na popis namirnica uvrstila jaja, luk, racu,
brašno, zelenu salatu, kravlji sir i vrhnje. Pripravu večere
poljoprivrednica je započela radom na glavom jelu.

Domaća patka s mlincima prava je poslastica varaždinskog kraja.
Domaća zagorska večerja prvo je čega se prihvatila Jelena. Nakon
glavnog jela, Jelena se prihvatila deserta – zagorskih štrukli
kojima je dala naziv Težački desert. Šumske radosti posljednje su
čega se ekipa prihvatila – predjelo koje je sačinjavalo vrganje i
mladi luk. Ekipa je hvalila jela pa su pohitali u veseli kombi u
kojem su se i upoznali.

Domaćica je kandidate ugostila na tradicionalan način, uz bogatu
ponudu aperitiva i hrane prije same večere. “Domaćica je na
dočeku bila slobodna i opuštena”, pohvalila je Jelenu Božena, a
složila se i Stela. “Cijenim to što želi održati nekakvu
tradiciju”, dodala je Stela. Počastila je ekipu Jelena domaćom
šljivom, orahovac i liker od mušmula. Usto, na aperitivu je
domaćica predstavila i svoje iznenađenje – kočijašicu i kočijaša
s konjima. “Bilo je to spektakularno”, oduševio se Jerko. Ekipa
se, naime, prije večere provozala kočijom. “Bilo je to prekrasno
iznenađenje, nisam se nikad vozila u kočiji”, pohvalila je Stela
Jelenino iznenađenje.

Nakon silnog oduševljenja vožnjom kočijom, domaćica je ekipu
povela za stol – na blagovanje, gdje su ih dočekale Šumske
radosti. Vrganji s domaćim jajima svidjeli su se ekipi, no
nedostajalo im je dekoracije predjela. “Mrvicu soli mi je falilo,
a ostalo je bilo ok”, izjavila je o predjelo Božena. “Ja bih
gljive bolje usitnila, no to su moje osobne preference”,
zaključila je Stela.

Uslijedilo je glavno jelo – Domaća zagorska večerja. Patka i
kokot s mlincima stigli su ekipi na stol. Prije večere, Jelena je
povela molitvu. “Vratilo me u davna vremena, kada sam imala
baku”, prisjetila se Božena. “Bilo je bogato izgledom, baš je
bilo lijepo”, komentirala je, pak, Stela izgled glavnog jela.
Okusom, patka i mlinci svidjeli su se ekipi. “Bilo je dobro,
možda patka malo manje s obzirom na to da je nisam nikad kušala,
to je meso koje ne jedem toliko često. Patka mi je bila u redu”,
komentirala je Stela. Patka je oduševila Boženu, a u konačnici je
ekipi stigao i Težački desert.

Težački štrukli bili su pravi klasik na tanjuru, no nije taj
klasik prošao bez muke, posebno za jednog kandidata. “Jerko se
najviše namučio, vodio je bitku s tom štruklom, mislila sam da će
trajati cijelu noć”, komentirala je Stela Jerkovu borbu s
desertom. “Meni je falio nož pa mi ga je Božo posudio. Bez
njegove pomoći teško bi pojela desert”, dodala je. Dok je ekipa
dovršavala desert, Jelena je gostima udijelila i prigodne
poklone.

“Pokloni su bili jako lijepi i zahvalni, ja ću to jako čuvati”,
poručio je Božidar. I ostatak ekipe pohvalio je knjige i ostale
prigodne darove koje je Jelena ekipi poklonila. U konačnici je
svojom večerom bila zadovoljna, a čini se da su sretni bili i
gosti, koji su Jeleni udijelili 39 bodova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije