VEČERA ZA 5

Visoke ocjene i drugog dana ‘Večere za 5’, Božidar Hasan osvojio 39 bodova

Slažete li se s ocjenom?

Zaštitar i poduzetnik Božidar Hasan ugostio je protukandidate
drugog dana ovotjedne ‘Večere za 5’. Božidar obožava kuhati i
dobro se zabavljati te obožava razne svjetske kuhinje, koje često
ima prilike isprobavati u Švicarskoj. Ekipi je ponudio
međimursko-švicarski jelovnik, a za isti je dobio 39 bodova te
trenutno dijeli prvo mjesto s Jelenom.

>> Poljoprivrednica Jelena Milec iz Cestice oduševila na početku ovotjedne “Večere za 5”

Stela je Božidaru udijelila deset bodova, a toliko su mu bodova
dali i Jerko i Božena. Malo stroža bila je tek Jelena, koja je
Božidaru dala devet bodova. “Devetku dajem zbog deserta u koji
nije trebalo uložiti puno truda i zbog toga što je široke rezance
radila njegova gospođa”, zaključila je Jelena.

Pripravu večere Božidar je započeo predjelom naziva Med Murom,
Dravom. Iako naziv predjela nije otkrivao puno, Božidar je otkrio
da će predjelo sadržavati krumpire, grah, meso, slaninu, a od
njih je napravio popečke. Uslijedila je priprava deserta, kojeg
je nazvao Dva prijatelja. Napravio je dva deserta – zlevanku i
čokoladni desert, a odao je tako počast svom Međimurju, ali i
Švicarskoj u kojoj živi i radi. Za kraj, Božidar je spravio
glavno jelo – Simfonija. Napravio je Božo meso u umaku, s
tjesteninom i gljivama, a usto i marelice sa slatkim vrhnjem.
Neobičnu kombinaciju Božidar baštini iz Švicarske, svoje druge
države.

Božidar je, nakon priprave večere, ekipu dočekao aperitivom i
prigodnom glazbenom pratnjom na trubi, mladim i talentiranim
Erikom. “Držao se hrabro, ali imao je tremu”, poručila je Božena
komentirajući Božidarov doček. Kako bilo, ponudio je ekipi
višnjevac, limoncello, miješano voće, đumbir, šljivu. Za Stelu je
poslužio sok, a Jerko je imao manju nesreću uz šljivovicu – pukla
mu je čaša. “Meni je sok bio dobar”, zaključila je Stela.

Uskoro je pred goste stiglo i predjelo. Izdašna kombinacija
popečaka, salate i krumpira Med Murom, Dravom, oduševila je na
prvu. “Izgledalo je fantastično, točno po mom guštu, imalo je i
boja i bučine mrvice, izgledalo je prefino”, jasna je bila Stela.
“U ovim bojama bi uživao i daltonist”, dodao je Jerko. “Vidjelo
se po mom tanjuru da mi je jelo bilo fino”, zaključila je Jelena.

Predjelo je oduševilo ekipu, a uskoro je stiglo i glavno jelo.
Švicarsko-međimurska simfonija ponudila je kombinaciju breskve sa
šlagom, uz tjesteninu, šampinjone i meso. “Sve lijepo i
dekorativno”, komentirala je Božena izgled glavnog jela. “Nisam
probala breskvu”, poručila je Jelena o slatkom dijelu glavnog
jela. Neobična kombinacija nije naišla na kritike. “Rekla sam da
volim slatko i slano pomiješano tako da mi je to bilo dobro, no
nisam sve mogla pojesti, bilo mi je malo previše”, komentirala je
Božena. “Šlag, meso i breskva – uklapalo se odlično”, rekao je
Jerko. “Nisam navikla, ali ok”, zaključila je Stela.

Glavno jelo naišlo je na pozitivan odjek kod ekipe, a onda je
uslijedio desert – Dva prijatelja. Zlevanka se dojmila sviju, no
Jelena nije mogla jesti čokoladni dio deserta jer joj je bilo
previše zasitno. “Međimurca sam pojela”, našalila se. “Nije bilo
preslatko, taman”, rekla je, pak, Božena. Za kraj – cijeloj ekipi
je Božidar udijelio prigodne poklone, a potom je sve zaključeno
glazbenim iznenađenjem – karaokama!

Najraspjevanija je bila Stela, a najmanje je do izražaja došao
Jerko. “Nisam se uspješno izborio za mikrofon, ali nikome ne
zamjeram, kad pjesma krene, svi bi navalili na mikrofon”,
zaključio je Jerko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije