VEČERA ZA 5

Varaždinka Božena Breški dobila odlične ocjene na ‘Večeri za 5’, no nedovoljno za pobjedu na kraju tjedna

Jelena je danas bila kritična prema domaćici... S pravom ili je riječ o taktiziranju?

Tehnička crtačica Božena Breški ugostila je protukandidate trećeg
dana ‘Večere za 5’. U njezinom domu u Varaždinu ekipu je
počastila trostrukim užitkom, slanom tortom i teletinom sa
špinatom, a za svoju večeru dobila je 38 bodova te je trenutno na
drugom mjestu.

Stela, Jerko i Božidar udijelili su Boženi deset bodova, dok je
Jelena bila nešto stroža pa je dala domaćici osam bodova.
“Predjelo mi nije sjelo, glavno jelo bilo je fino, a desert mi je
bio klasičan desert koji se jede svake nedjelje. Bila bi devetka,
međutim smatram da je imala preveliku pomoć u pripremi večere i
zato sam joj smanjila ocjenu”, elaborirala je Jelena ocjenu.

Pripravu večere Božena je započela radom na glavnom jelu. Teleće
zeleno oko označilo je teletinu punjenu palačinkama od špinata,
šunke, sira i crvene paprike. Nakon što je teletina otišla u
pećnicu, a onda se prihvatila i na povrće za prilog. Slana torta
iduće je čega se Božena prihvatila, a odlučila ju je poslužiti za
predjelo. Šunka, sir, majoneza, vrhnje, krastavci, jaja –
predjelo je Božena brzo spravila, a potom se prihvatila deserta.
Trostruki užitak kolač je koji obožavaju djeca današnje domaćica
pa se stoga na njega i odlučila.

Nakon što je pripravila večeru, Božena se bacila na uređivanje
doma i pripremu aperitiva za doček ekipe. Domaćica je
protukandidatima, uz ostalo, ponudila i tepku koja je oduševila
Jerka – toliko da je tražio repete. “Domaćica je bila pristupačna
i vrlo ljubazna na dočeku, meni je bilo super”, komentirala je
Stela. “Mislim da je imala malo tremu, nije mi bila prirodna.
Pila sam rakiju od kruške tepke i imam sumnju da to nije bila
rakija od tepke”, dodala je o aperitivu Jelena.

Slana torta prva je stigla za stol u Boženinom vrtu. “Predjelo je
izgledalo šareno”, komentirao je Jerko. “Volim tradicionalnu
hranu i nisam očekivala takav oblik u predjelu”, dodala je
Jelena. U neobičnoj tišini ekipa je uživala u predjelu, uživali
su svi osim Jelene. “Nisam mogla odvojiti što mi paše, a što ne,
bilo mi je previše svega”, izjavila je. “Okusi su bili
izbalansirani”, zaključila je Stela.

Teleće zeleno oko iduće je stiglo pred ekipu, a Stela je odmah
komplimentirala izgled glavnog jela. “Imao sam neprimjerenih
skepsi u vezi glavnog jela”, komentirao je, pak, Jerko. Lijepom
izgledu glavnog jela unatoč, za stolom je vladala tišina. “Kolo
uvijek prvi vodi, domaćica je trebala po bontonu i domaćinstvu
kad je vidjela da je tišina, trebala je preuzeti, vidjeti što
nedostaje, povući temu i pokrenuti temu”, jasna je bila Jelena o
neugodnoj tišini.

Glavno jelo u tišini je privedeno kraju pa je uslijedio desert.
Trostruki užitak dojmio se ekipe, čak i Jelene. “Ne sjećam se kad
smo bili šutljivi, meni su prigovarali da sam često šutljiv pa je
moguće da sam se savršeno uklopio u to”, objasnio je Jerko tišinu
koja je i dalje vladala za stolom. Tek neobavezni razgovor o
orasima prekinuo bi tišinu. Nisu kandidati bili pričljiviji ni
tijekom dodjele poklona, za koje je Jelena također imala par
zamjerki. Smetalo joj je umjetno cvijeće.

Za kraj, ekipi je zasvirao Boženin unuk Noa. “Stvarno nas je
iznenadio, vrlo lijepo svira”, komentirao je Jerko. “Nije bila
baš moja muzika”, dodao je Božidar. “Atmosfera malo zatišje,
gazdarica je trebala voditi riječ”, zaključila je Jelena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije