VEČERA ZA 5

Programer Jerko Treska ipak nije bio na razini vodećih kandidata u ‘Večeri za 5’, dobio je 34 boda

Koristite li i vi šestar u kuhinji?

Programer Jerko Treska ugostio je protukandidate u četvrtom danu
‘Večere za 5’. U svom domu u Nedelišću pokazao je svoje vještine
pisanja pjesama, spravljanja jela te je stoga dobio desetku od
Stele, devetku od Božidara te sedmicu od Božene. “Moja ocjena je
čista sedmica, Jerko – jako si mi drag, ali zbog jednostavni
tvojih jela dajem sedmicu”, objasnila je. Jelena je sve
zaključila osmicom – ‘u glavnom jelu mi je pljeskavica bila
presušena, a u desertu su palačinke bile žilave’. Jerko je na
kraju stoga dobio 34 boda te je time zauzeo treće mjesto

Pripravu večere Jerko je započeo predjelom koje je nazvao Piccolo
Bianco. Napravio je pretepeni grah – grah s mlijekom,
tradicionalno jelo Jerkovog kraja. Nastavio je pripravom glavnog
jela. Pusti otok činili su mljeveno meso, jeger, hrenovke…
Ambiciozno je odlučio spraviti autorsko jelo kojim je želio
fascinirati goste. Želio je biti precizan pa je u pripremanju
pljeskavica koristio i šestar! U ‘Večeri za 5’ – prvi put! Za
desert, Jerko je spravio Palla Zucchero. Palačinke sa šećerom
posljednje što je Jerko odradio u svojoj večeri.

Stol je postavio u svom uredu, a potom priredio aperitiv. Uz
prigodna pića, orahnjaču te kiflice – Jerko je raspoloženo
dočekao goste. “Bio je pod stresom”, ocijenila je odmah po
dolasku Božena. Jelena i Stela nisu se složile, ocijenile su da
je Jerko bio odlično raspoložen. Ponudio je ekipi liker od kave
te lozovaču i misterioznu ‘prvu ligu’. “Večeras mi je bio
najbolji aperitiv”, pohvalila je Jelena domaćina.

Uslijedilo je predjelo! Piccolo Bianco skrivao je grah s
mlijekom. “To je tradicionalno međimursko jelo, tako je i trebalo
izgledati”, izjavila je Jelena. “Pojela sam toliko tek da
probam”, poručila je Božena. “Nije mi odgovaralo mlijeko, a niti
grah”, zaključila je. Jelena je s predjelom bila zadovoljna, a
onda je uslijedila mesna rapsodija – Pusti otok.

Hrenovke kao palme, pljeskavica i jeger kao panj i deblo – Jerko
se potrudio oko dekoracije glavnog jela. “Meni je to izgledalo
kao naseljeni otok”, komentirao je odmah Božidar. “S obzirom na
to da je komičar pripremao, izgledalo mi je komično”, dodala je
Jelena, a simpatije je Pusti otok osvojio i od Božene. Uz Pusti
otok, išla je i krumpir salata te mladi luk. “Okus glavnog jela
mi nije odgovarao, ne jedem ništa od toga, no iz poštovanja prema
njemu sam probala”, otkrila je Božena. Božidar je, pak, pohvalio
Jerkovu pljeskavicu. “Jerko je dokazao da nije toliko nesposoban
koliko misli”, zaključio je.

Maštovito glavno jelo zaključeno je desertom – palačinkom sa
šećerom. “Za desert bi dala naziv pusti otok”, kroz smijeh je
izjavila Stela. Palačinke su srećom, ipak, bile punjene čokoladom
i džemom. “Slatko je, ali su malo žilave”, komentirala je Jelena.
“Palačinke su bile prejednostavne”, zaključila je, pak, Božena.

Za kraj, Jerko je ekipi udijelio prigodne poklone, a potom je
stiglo iznenađenje – Jerko kao pjesnik. Pred gostima je pročitao
svoju pjesmu, posvećenu upravo ‘Večeri za 5’ te je time neobičnu
avanturu priveo kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije