FOTO Vinička glazbena večer oduševila mnogobrojnu publiku

U nedjelju, 7. siječnja, u dvorani Općine Vinica održana je 2. Vinička glazbena večer u organizaciji i pod pokroviteljstvom općine. Manifestacija je i ove godine okupila glazbenike s viničkog područja, gostujući zbor iz Cestice i neizostavnog promotora kajkavske pjesme Ivicu Pepelka te tako omugućila mnogobrojnim viničancima prekrasnu glazbenu večer. Dvorana je i ovaj put bila premala za sve posjetitelje koji su uživali u predstavljanju izvođača i velikim pljeskom podržavali svaki nastup viničkih glazbenika.

Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice ŽVS Leluja pod vodstvom Katarine Pajtlar, a nakon njih publika je u jednom dahu odslušala nastup Pjevačkog zbora Stellarium Choir iz susjedne Općine Cestica koji vodi profesorica Gordana Kos Kolar.

Za nastavak dobre atmosfere pobrinuli su Zagorski veseljaki i Marta Strmečki, a nastup Gabriele Hrženjak, studentice 2. godine Muzičke akademije u Ljubljani publika je kao i obično podržala velikim pljeskom. Viničkoj publici dobro poznati Vinički tamburaši dodatno su ugrijali atmosferu u dvorani s pjesmama ‘Na Štefanje’ i ‘Jurek i Barek’.

Mnogobrojnu publiku naročito je oduševio poseban gost večeri Ivica Pepelko s kojim je publika rado zapjevala svima dobro znane pjesme, a skladbu ‘Vse se mijenja’ s kojom su se predstavili i na Krapinskom festivalu, izveo je u duetu s Gabrielom Hrženjak.

Članovi TS Krijesnice, koje Viničanci poznaju i uživaju u njihovim izvedbama već gotovo 25 godina, na radost i uživanje, publici su se predstavili skladbama ‘Klet je prava apoteka’ i ‘Ja bum sebi lasi vužgal’. Puhački orkestar Hrvatskog viničkog zavičajnog društva koji djeluje već 15 godina pod vodstvom profesora Darka Navoja, svojim izvedbama skladbi: Božićni potpouri, Spanish eye i Spiel mit eine Polka, nikog u dvorani nije ostavio ravnodušnim.

Na kraju programa svim okupljenima u dvorani obratio se načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zahvalio svim izvođačima koji su svojim nastupima razveselili publiku te sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da se održi 2. Vinička glazbena večer.

Na kraju ove glazbene večeri, svi izvođači otpjevali su pjesmu ‘Narodil nam se kralj nebeski’, u čemu im se pridružio i načelnik, a publika je zasluženo sve sudionike programa nagradila iskrenim i snažnim pljeskom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije