NOSTALGIJA Grupa Lord ponovno na okupu, svirka je u petak u Raju u Dućanskoj!

U petak, 24. studenoga, u Varaždinu se održavaju dva iznimno značajna koncerta. Posve različita i svaki značajan na svoj način.

Dok će Arenu te večeri, bez sumnje, dupkom napuniti Marko Perković Thompson, u restoranu Raj u Dućanskoj (iliti Gundulićevoj ulici) nastupit će nakon dugo vremena varaždinska grupa Lord. Početak je predviđen za 19.30 sati.

Značak ovog drugog koncerta je u ponovnom okupljanju sastava koji je bio pojam zabave u Varaždinu tijekom 70-ih i početkom 80-ih godina, u vrijeme kada bendova te vrste nije bilo kao što ih ima danas.

Značaj ovog koncerta prije svega je u nostalgičnom sjećanju na neka prošla vremena, a generacije koje su tada odrastale i plesale uz njihovu svirku na terasi Vame ili u hotelu Istra itekako pamte ta vremena.

Bend, osnovan 1975. godine, u prvotnoj postavi činili su Božidar Šturm na bas gitari, Mladen Putarek na gitari, Slavko Pomper na klavijaturama i Zdravko Maček na bubnjevima.

Dvije godine kasnije u sastav dolaze Marijan Stojko i Boris Herceg, a Slavko Pomper odlazi iz benda. Bend počinje raditi i autorske pjesme te snima i dvije singl ploče.

Tijekom aktivnog djelovanja grupe u Lordu su muzicirala mnogobrojna imena s varaždinske scene. I mnogi će se među njima, najavljuju organizatori, pojaviti te večeri na koncertu koji bi trebao biti svojevrsni jam sessoion.

– Prema reakcijama Varaždinaca i Varaždinki, mnogi jedva čekaju ovu svirku, nazivaju, mole za rezervaciju mjesta, ali to, nažalost, nismo u mogućnosti osigurati. Bojimo li se da zbog koncerta u Areni naša svirka proći nezapaženo? Ne, nikako, to je druga publika. Mi ćemo povući dio publike iz Arene – uz smijeh priča Božidar Šturm najavljujući svirku.

> LORD SE VRAĆA Još se pamte plesnjaci uz njihovu svirku u Istri i na Vami

> POVRATAK LORDA ‘Želimo vratiti dašak 70-ih i Varaždincima probuditi nostalgiju’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije