Poslušajte novu pjesmu ‘Ko’ zagrebačko-varaždinsko-beogradskog benda Seine

Pobjednici Banjalučkog Demofesta 2016., zagrebačko-varaždinsko-beogradska grupa Seine, izbacila je novi singl pod nazivom ‘Ko’.

Bend je inače nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Varaždinca Ivana Ščapeca.

Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vrijeme nije ni znao što je to, stoji u opisu benda.

Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Varaždinka Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki.

Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva ‘2007-2009′, kao presjek radova u tih nekoliko godina. Od tada su odradili nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, a 2013. Seinov ”Valcer za kraj’ pojavljuje na prvoj kompilaciji regionalog ‘Bistoa na rubu šume’.

U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa.

Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Za jesen i zimu 2015. najavljeno je novo izdanje mračnijih nota. Svoju glazbu opisuje kao ekspresivni romantični punk-folk.

Pjesmu ‘Ko’ potpisuje producent Boris Mladenović, poznat po suradnji sa grupama Repetitor, Vlasta Popić, Nežni Dalibor itd.

Spot je, kao i s prijašnjim singlovima, režirala pančevačka režiserka Marina Uzelac. U videu se pojavljuje glumica Maja Nikolić, direktor fotografije je Bogdan Babović, a postprodukciju potpisuje Nebojša Beat Nenadić.

Ovom pjesmom Seine najavljuje dugosvirajuće izdanje za jesen pod nazivom ‘Sno Sna’, kojim će svakako zagospodariti balkanskim tržišnim prostorom.

Ukoliko ih već sada želite podržati kako bi ojačali njihovu tržišnu poziciju, možete to učini preko njihove bandcamp stranice. Spot ujedno najavljuje i koncert u Močvari 9. ožujka. Kao podrška nastupit će Vedran Živković (Nemeček, Mokre gljive…).

Poslušajte!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije