FANFILM Varaždinka Emilia Habulin glumi u nastavku kultnog ‘Blade Runnera’

Kultni ‘Blade Runner’ iz 1982. godine dostigao je određeni status cyber noir filmova, ali nikad nije doživio svoj nastavak. Iako je ‘Blade Runner 2049’ najavljen još prošlog prosinca za listopad 2017., hrvatski entuzijasti i filmaši snimili su fanfilm prema prvotnoj viziji Ridleyja Scotta.

‘Slice of Life’ bit će kratki SF film smješten u svijetu Blade Runnera. Ovaj projekt nastao je velikom filmskom strašću Luke Hrgovića (režija), Dine Juliusa (direktor fotografije i producent), Antona Svetića (glumca i scenarista), glumca Ivice ‘Dragonrage’ Pustičkija i jedine žene koja glumi u filmu – Varaždinke Emilije Habulin.

– Zapravo sam se pripremala za drugi film, trenirala devet mjeseci s privatnim trenerom Markom Beloševićem, ali film iz financijskih razloga nikad nije ugledao ‘svjetlo dana’. Nakon toga me kontaktirao Luka Hrgović i kazao kako treba baš taj tip žene za film. Definitivno nikad nisam očekivala da će mi se ime spominjati u The Vergeu – kazala je Emilija.

– Film će se odvijati oko protuhe i dilera koji pokušava preokrenuti svoj život, ali se nađe na milost sudbini kada susretne policajca sa svojim ciljem – objasnio je Hrgović.

Ovaj će film pratiti ‘živote drugih likova koji pokušavaju preživjeti na opasnim ulicama futurističkog Los Angelesa’, a kad završe sa snimanjem, računaju da će film trajati do pola sata te će se prikazivati na nekim filmskim festivalima.

Ovaj tim strastvenih filmaša objavio je završeni trailer jer im je sljedeći korak pokrenuti Kickstarter kampanju kako bi mogli financirati ostatak filma.

– Čeka nas još mnogo snimanja izazovnih i vremenski ograničenih scena kao i post-produkcija koja, u našem slučaju, uključuje specijalne efekte, zvukove i glazbu – rekao je Hrgović.

Tim je na filmu započeo još prije tri godine, ali su s vremenom počele dolaziti reference na film Ridleyja Scotta.

– Ideja da spojimo to s Blade Runnerom nam je tek kasnije došla. Oduvijek smo htjeli odati počast Blade Runneru na neki način stoga smo odlučili smjestiti našu priču u njegov ‘svemir’ i Los Angeles u 2019. godini – objasnio je Hrgović za The Verge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije