FOTO Završen je Trash film festival, Zlatne motorke idu u Francusku i Španjolsku

Posljednji dan varaždinskog Trash film festivala, nakon što je u tri dana prikazan ukupno 51 film iz 11 zemalja, završio je dodjelom Zlatnih motorki najboljim ostvarenjima.

U kinu Galerija na završnoj svečanosti dominirali su Francuzi i Španjolci. Naime, dvije nagrade idu francuskim filmovima, dvije španjolskima.

U kategoriji akcijskog filma Zlatnu motoriku osvojio je španjolski film ‘Tenemos Vista’, kojeg potpisuju Albert Rodriguez i Hector Colon.

Najbolji horror snimio je Francuz Lionel Compte, njegov uradak nosi naziv ‘Bunker Game’.

U kategoriji SF-a opet su Francuzi odnijeli Zlatnu motorku, ovoga puta filmom ‘Juliet’, čiji je autor Marc-Henri Boulier.

I, naposljetku, nagradu publiku osvojio je film ‘Como yo te amo’, također djelo španjolskih kreativaca.

Nagrade su autorima pobjedničkih filmova (ili njihovim ‘opunomoćenicima’) uručili Alen Liverić, Tomislav Pletenac, i Željko Vukmirica, članovi žirija, te glumac Marinko Prga, koji je Zlatnu motorku uručio filmu kojeg je najboljim ocijenila publika.

Iako je podjelom Zlatnih motorki još jedan Trash Film Festival završen u svome glavnome dijelu, točka na i došla je tek po završetku subotnje noći, uz svirku varaždinskog benda Fakin Lajsne i beogradskog Bijelo Dugme Real Tribute Banda na Kapucinskom trgu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije