Drone Hunteri završili snimanje ‘novog, iskrenog i žestokog rock albuma’

Varaždinski instrumental riff worship rock bend ‘Drone Hunter’ nakon uspješne europske turneje u ožujku (Slovenija, Švicarska, Francuska, Njemačka, Češka) zatvorio se u prostoriju za probe i gdje su dovršili svoj drugi full length album.

Na albumu se nalazi osam novih pjesama, a snimanje je odrađeno u Varaždinu u prostoru u kojem dečki inače imaju probe, a sve pod vodstvom Tomislava ‘Tompe’ Novosela.

– Od izlaska prvog našeg istoimenog albuma prošlo je tri godine pa se novi album koji još nema ime podosta razlikuje od prvog, ali zajednički nazivnik oba albuma je beskompromisni žestok rokenrol zvuk bez pjevača – rekao je Filip ‘Fitz’ Hajdarović, član benda.

Cilj im je, kako kažu, bio isti kao i kod prvog albuma – snimiti jedan iskren i žestok rock album koji će prezentirati srž benda i poput fotoaparata uhvatiti trenutak u kojem je stvoren.

Izuzev akustične gitare u jednoj pjesmi, sve što su snimili identično je onome što izvode live, a to im je bila glavna misao vodilja. Na albumu nije korištena niti jedna pedala na gitari i bass gitari, već sve što će publika čuti su isključivo instrumenti i pojačala.

– Smatramo da smo dobili težak, mastan, ali ujedno i prirodan zvuk – rekli su iz benda te dodali kako su zadovoljni dobivenim ‘proizvodom’ koji nije još konačan.

– Miksanje albuma odradit će Tomislav ‘Tompa’ Novosel u kolovozu, a nakon njega Igor Malečić iz Meisterwerk Productions će se pobrinuti za mastering. Izlazak albuma predviđamo, točnije, nadamo se da će biti u listopadu ove godine – rekli su Drone Hunteri.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije