FOTO Pisci iz šest europskih zemalja čitali u parku

Prvi književni piknik održao se danas u Šetalištu Vatroslava Jagića ispred puba Medina Škrinja na kojem je sudjelovalo šestero pisaca čitajući autorske priče i pjesme.

Manifestaciji su prisustvovali pisci iz Njemačke, Austrije, Finske, Cipra, Hrvatske te Ujedinjenog Kraljevstva. Cijelokupan događaj protekao je u lagodnoj atmosferi.

– Cilj ove manifestacije je neformalno druženje. Svaki pisac će čitati svoje priče na materinjem jeziku. Knjižveni piknik dogodio se spontano te je Varaždin najveće mjesto gdje su pisci stali kako bi prezentirali svoje radove – izjavila je voditeljica programa Iva Tkalec.

Među piscima iz mnogih europskih zemalja našla se i naša Kristina Posilović koja također putuje s ovom književnom ekspedicijom.

– Krenuli smo iz Graza te putujemo sve do Beograda. U međuvremenu stajemo u malim mjestima i selima gdje okupljenim mještanima čitamo naše priče i pjesme. Zauzvrat, ako se mještanima svidi naš rad, dobijemo od njih domaće proizvode poput džemova, rakije i raznih suhomesnatih proizvoda. U Beogradu, našem zadnjem stajalištu, sudjelovat ćemo na Krokodilu – najvećem književnom festivalu u regiji. Nakon toga, naš tim se razilazi te se u Beogradu oformljava nova ekspedicija pisaca koji će putovati sve do Cipra – nadodala je Kristina Posilović.

Program CROWD Omnibus Reading Tour 2016 organizira i financira: Creative Europe Programme of the European Union, Bundeskanzleramt Österreich, Das Land Steiermark, Graz Kultur, Alps-Adriatic-Alliance.

Program u Varaždinu organizirala je udruga Polja kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije