Knjižnica i čitaonica Šenkovec poziva na književnu večer ‘Ljubica i Milan’

Knjižnica i čitaonica Šenkovec poziva sve na književnu večer ‘Ljubica i Milan’ u srijedu, 3. veljače 2016. godine s početkom u 18 sati.

Gosti večeri su Ljubica Ribić i Milan Novak.

Ljubica Ribić rođena je u Varaždinu u kojem i danas živi i radi. Od prvih spoznajnih trenutaka traži izričaj u poeziji, slikarstvu, glazbi. Aktivan je član Hrvatskih književnih asocijacija, od 2014.član Varaždinskog književnog društva, 2015. postaje članicom Matice Hrvatske.

Svojom poezijom nastupa i gostuje na promocijama i pjesničkim susretima širom regije. Objavljuje u nekoliko zajedničkih zbirki poezije u Hrvatskoj, BiH ,Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji, te sudjeluje u mnogim pjesničkim druženjima u Hrvatskoj i inozemstvu: Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumunjskoj.

Njena poezija je prevedena na slovenski, engleski i rumunjski jezik. Kao suorganizator organizira pjesnička druženja u Varaždinu, IMPULS –poezija u kafiću. Na internetnom portalu www.pesem.si 2014., njena je pjesma izabrana kao Tujejezična pesem zime 2013./14. po izboru uredništva, (pjesma na stranom jeziku zima 2013./14. po izboru uredništva).

Tiskane objave:
‘Licenca ludosti’ – prva zbirka poezije izdana 2012. godine,
‘Soba zamagljenih prozora’ – druga zbirka prozno poetskog sadržaja izdana 2014. godine.

Milan Novak rođen je u Mariboru. U svoj život diplomiranog inženjera elektrotehnike upliće razigranost plesnih improvizacija, neomeđenost poezije i snenost crteža. Vječni “zaljubljenik u pisane riječi ” sudjeluje u čitanju u živo, literarnim radionicama i susretima, kako u Sloveniji, tako i u tuđini. Sudjeluje na mnogim međunarodnim festivalima, u Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Rumunjskoj.

U djelima Milana Novaka nalazimo duboka razmišljanja o biti, povezanosti s prirodom i s tim nečim, što omogućava vidjeti svijet oko sebe drugačiji i prije svega jako mali, gledajući na prostranost duhovnog svijeta. Pjesme Milana Novaka prikazuju dvojnost ljudske prirode, prirode općenito, vječito prelijevanje crnobijelog u traženju ravnoteže.

Objavljuje u priznatim književnim časopisima u Sloveniji, u zbornicima širom regije, internetnim magazinima. Piše prozu i pjesme. Priređuje literarne događaje s elementima poezije, plesa/pokreta, glazbe i videa. Suorganizator je u organizaciji pjesničkih susreta u Varaždinu/Hrvatska, IMPULS – poezija u kafiću. Njegova djela su prevedena na hrvatski, engleski, njemački i rumunjski jezik.

Poezija Milana Novaka prepoznata je i nagrađivana:
– 2011, literarni natječaj »Nočni prigrizek«, Bevkovi dnevi Cerkno, pobjednička pjesma
– 2012, literarni natječaj »Lepota besede«, Črnomelj, najbolji tekst u rubrici poezije
– 2014, festival MORE DUŠA, Beograd, Plaketa za najboljeg pjesnika festivala

Tiskane objave:
‘Vdih in izdih’, zbirka poezije, 2011 ,
‘Zvezda’, zbirka poezije, 2013,
‘Zvijezda’, prijevod na hrvatski jezik, 2014
Milan Novak od 2014. godine živi u Varaždinu u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije