Večer čemera u Novom Marofu: Nastup Drone Huntera, Insolitvsa i Emphasisa

U subotu, 16. siječnja u Staroj školi u Novom Marofu sprema se Večer čemera, u sklopu koje će nastupiti bendovi Drone Hunter, Insolitvs i Emphasis.

Drone Hunter je tročlani instrumentalni riff worship bend iz Varaždina. Postoje od 2012. godine, a sviraju rock s naglaskom na moć gitarskog riffa i čvrstu ritam sekciju. 2013. godine izdali su istoimeni album prvijenac, a do sada iza sebe imaju sedamdesetak svirki diljem Europe.

Insolitvs je varaždinski bend koji kombinira sve i svašta, a zajednički nazivnik u svemu tome čine distorzija, dupla bass pedala i neobične bass dionice, uvrnute mjere i kaos. Čine ga trojica momaka čija aktivnost na ovdašnjoj sceni seže gotovo dva desetljeća unatrag. Iza sebe imaju jedno službeno izdanje, EP naziva ‘Op.I’ iz 2010. godine, a u Marofu će odsvirati set uglavnom novijeg materijala. Prema riječima benda ovo bude ‘Nakon dugo vremena vjerojatno zadnji gig za dugo vremena’.

Emphasis je čakovečki kvartet koji postoji već gotovo cijelo desetljeće. U Emphasisu prevladavaju bogate zvučne slike koje se protežu od post-rocka, sludge-a, dooma, stonera i sličnih žanrova. Osim zvučnih slika imaju i prave slike koje njihovom live nastupu daju novu dimenziju. Iza sebe imaju EP Elements of Morrow iz 2008. te full album Gliding Over All iz 2013, a nedavno su najavili snimanje novog albuma, koji možemo očekivati u novoj godini. U Marofu će predstaviti novi materijal koji će se nalaziti na albumu.

Večer počinje u 22 sata, a upad, točnije, minimalna donacija iznosi 20 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije