‘Luđaci’ izdali prvi singl: Kvalitetan smo bend, na estradi ima mjesta za nas!

Proteklih tjedana na radijskim postajama može se čuti pjesma ‘Tko je ovdje lud’, novi singl varaždinskog benda pomalo neobičnog naziva – Luđaci, koji čine Kristijan Klaus, Mario Petrić, Jan Šahmazar, Nenad Plantak i Mario Vincek.

– Glazbom se bavimo već 14 godina, ali smo se ranije zvali Focus band. Prije dva mjeseca smo promijenili ime te odlučili da je vrijeme za autorsku stvar – ispričao je Mario Vincek te dodao otkud ideja za novo ime.

– Upitali smo Nikolu Bosilja može li nam napisati pjesmu, na što je on pristao. Zatim je bio na jednoj našoj svirci, a mi smo svirali i svirali, a on je prokomentirao: Vidi ove kak’ sviraju, pa k’o luđaci. Nama je to bilo smiješno i simpatično pa smo promijenili ime benda – nastavio je Mario.

Promjena imena i novi singl svojevrsna su prekretnica u njihovom radu.

– Iako sviramo već dugi niz godina po klubovima i svadbama, željeli smo učiniti korak više i izaći iz lokalnih okvira. Angažirali smo mladog tekstopisca Nikolu Bosilja, koji je za nas napisao zabavnu pjesmu ‘Tko je ovdje lud’, koju ovih dana intenzivno promoviramo po lokalnim radijskim postajama, ali i šire, pa smo tako gostovali u glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju – dodao je Vincek.

Uz singl, snimljen je i video spot pod režiserskom palicom poznatog Filipa Dizdara.

– Spot smo snimali u Zagrebu u staroj tvornici Katran, a pridružila nam se ekipa iz varaždinskog Univerzalnog plesnog studia Feel.

Repertoar benda je raznolik i bogat, ovisno o prigodi.

– Znamo svirati sve žanrove – rock, pop, zabavnu glazbu, ali i strane hitove. Publici se zasad sviđa naš rad, što pokazuju i brojne svirke koje imamo do kraja godine.

Ponekad nije jednostavno uskladiti privatne i poslovne obaveze, ali čini se kako dečkima to ne stvara veće probleme. Upravo suprotno, već imaju u planu snimanje novog singla.

– U planu nam je napraviti i drugu autorsku pjesmu, tek smo počeli. Točnije, do kraja iduće godine imati ćemo dvije nove pjesme. ‘Tko je ovdje lud’ nije prva i posljednja stvar, Luđake još mnogo toga čeka. Planiramo izdati album, ali ne znamo kada, doći će i to s vremenom. Kvalitetan smo bend, ima mjesta na estradi za nas – rekao je uz osmijeh Mario Vincek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije