Legende Domijan, Lokin i Škender na turneji će publici ‘dati sve od sebe’

Legende hrvatske estrade Darko Domijan, Duško Lokin i Zdravko Škender koncertom, koji se održao 14. studenoga u Varaždinskim Toplicama, započeli su svoju turneju po sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Uoči koncerta u Ludbregu 28. studenoga, popričali smo s legendama o njihovoj karijeri te kakvu zabavu spremaju.

> Darko Domijan, Duško Lokin i Zdravko Škender nastupaju 12. prosinca u Graberju

Darko Domijan pjevač je zabavne glazbe koji je najveću popularnost doživio 1970-ih i 1980-ih hitovima kao što su ‘Ruže u snijegu‘, ‘Sedam suza‘, ‘Ulica jorgovana‘, ‘Put u raj‘…

– Uistinu je teško reći koliko sam koncerata održao u svojoj karijeri. Nisam tip osobe koja vodi takve evidencije, ali jako puno ukoliko uzmemo u obzir da sam prvu ploču izdao 1972. godine i otada sam dvadesetak godina aktivno nastupao. Ukoliko bi godišnje nastupao primjerice 50 puta, a karijera traje 40 godina, bolje da ne množimo – rekao je kroz smijeh Domijan.

– Na neko sam se vrijeme povukao s glazbene scene, ali sam se prije nekoliko godina priključio projektu Legende pjevaju zlatne hitove, u koji je uključena grupa nas starijih pjevača – Lokin, Kićo Slabinac, Dalibor Brun i drugi. Održavamo koncerte po Zagorju, Međimurju i Sloveniji, pa je trenutno nas troje – Škender, Lokin i ja na sjeverozapadnoj turneji – nastavio je Domijan.

Prema riječima pjevača, atmosfera na prvom koncertu, održanom u Varaždinskim Toplicama, je bila odlična.

– Jako sam zadovoljan, to je publika koja čini takozvanu srednju generaciju, koja je odrastala uz naše šlagere i zabavne hitove. Moram napomenuti kako je koncertu prisustvovala mlađa populacija koja je također znala gotovo sve riječi pjesama. Pomalo je to neobično s obzirom da sam neko vrijeme izbivao sa scene pa neki znaju Ulicu jorgovana, ali ne mogu povezati pjevača s pjesmom – rekao je Domijan te obećao da će i na predstojećim koncertima dati sve od sebe.

– Neovisno o tome koliko ljudi dođe na koncert, ja pjevam uvijek isto, najbolje što mogu – sa srcem, zato jer to volim. Kad date cijeloga sebe na bini, to publika osjeti. Još se uvijek osjećam kao da mi je trideset stoga ne vjerujem kad vidim svoju publiku kako je sada u srednjim godinama. Ipak, mlađim generacijama poručujem da se ne predaju jer mora biti bolje, a uz glazbu je sve lakše – zaključio je.

Duško Lokin tijekom svoje estradne karijere ostao je zapamćen po cijelom nizu hitova zabavne glazbe, poput ‘Mirišu li naše ruže‘, ‘Netko te tajno voli‘, ‘Opijaš me jače nego vino‘…

– Na sceni sam oko 42 godine, a karijeru sam započeo velikim uspjehom – moja prva ploča je bila najveći hit u Jugoslaviji. Surađivao sam s velikim kompozitorom na ovim prostorima, Đorđe Novkovićem i zaredalo se tako možda trideset zlatnih ploča, mnogo festivalskih nagrada, turneja, koncerata, milijuni prodanih ploča, a još sam uvijek u glazbi – rekao je Lokin koji svake godine izdaje nove pjesme i spotove.

– Ove sam godine nastupao na Splitskom festivalu sa dance-pop hitom Fali more, drž se žala, ali uglavnom pjevam u Sloveniji gdje imam velike koncerte i turneje. U tome u prilog govori kako od sada do svibja iduće godine nemam ni jedan slobodan termin, stalno radim. Nakon nastupa s legendama odlazim u Australiju pa ponovno u Sloveniju, imam ponudu za Kanadu.

Kako kaže Lokin, u Zagorju je uvijek bio omiljeni pjevač.

– Moji hitovi su do današnjih dana legendarni na ovim prostorima – u Međimurju i Zagorju, čak više nego u Dalmaciji. Srednja, starija generacija, zna sve moje hitove stoga se neizmjerno veselim što su legende nakon dugo vremena ponovno na ovim prostorima. Ipak, naše pjesme pjevaju i mlađi, na koncertima znaju pjesme. Nekako je logično da stariji pjevači imaju stariju publiku, a mlađi mladu, iako se uvijek može dogoditi suprotno jer glazba nema granica – rekao je Lokin te dodao kako pjevač traje toliko koliko i njegova pjesma među publikom.

Treća legenda koja je s njima na turneji, Zdravko Škender, pamtljiv je po hitovima poput ‘Ako nas život rastavi‘, ‘Ne mogu da te zaboravim‘, ‘Suze ljubavi‘, ‘Žena kao ti‘ i brojnim drugima.

Sve rečeno publika će imati prilike čuti već ove subote, 28. studenoga, na koncertu u Ludbregu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije