DOST Nova politička snaga na pomolu: Društvo Obame, Superheroja i Titovaca

Nakon nedorečenih rezultata proteklih izbora ponovno je zanimljivo u brlogu naših superheroja. Je li na pomolu poslijeizborni angažman te što misle o trenutnom stanju i konačnom rješenju za sastavljanje Vlade, provjerili smo u kratkom razgovoru.

– Situacija nije zahvalna, no građani mogu biti zadovoljni jer se konačno HDZ i SDP moraju prilagođavati drugima, a ne samo ugađati sebi. Iako su pregovori još uvijek u tijeku, ovo je velik napredak za domaću političku scenu te ujedno i velik potencijal za pozitivan gospodarski impuls.

Koji je, po vama, najizgledniji ishod aktualnih pregovora, nudite li vi neko rješenje?

– Ukoliko MOST ostane pri svome, nije nemoguće da nas čekaju novi izbori. Idealno rješenje imamo, no poznato je kako ovdašnji narod sam sebi voli otežavati. Zbog toga ne možemo procijeniti koliki su izgledi da ostvarimo ono što je najbolje za sve građane.

Možete li konkretno reći što bi to bilo najbolje?

– Naravno! Yoshimpa! To bi bila sinergija modernih stavova i reformi koje možemo preslikati od naših prijatelja Amerikanaca. Već smo vodili jedan konstruktivan razgovor s predsjednikom Obamom i otvoren je za suradnju. Također, osim modernih primjera, moramo se vratiti korijenima i preuzeti nešto iz uspješnog sistema još od vremena Druga Tita. Uz naše super-moći, taj bi spoj predstavljao jedino pravo rješenje za Hrvatsku.

Ima li vaša opcija i neko ime s kojim biste mogli izaći u javnost? Planirate li i vi voditi razgovore s MOST-om?

– Naše političko društvo, s obzirom na upravo iznesene namjere, zvalo bi se DOST! To bi bilo Društvo Obame, Superheroja i Titovaca. Samo takvim spojem možemo oformiti stabilnu vladu, naravno, uz podršku MOST-a s kojim smo zatražili sastanak.

Je li njihov broj osvojenih mandata dostatan da samo s MOST-om oformite vlast? Ne mislite li da biste svakako trebali podršku jedne od vodećih političkih struja?

– To ne dolazi u obzir. Nikakvi pregovori s HDZ-om i SDP-om nisu opcija. Mi kao superheroji možemo sjediti na više stolica istovremeno pa zajedno s MOST-om možemo popuniti Sabor bez pomoći drugih. Na taj način imali bismo i značajan utjecaj prilikom izglasavanja promjena koje su nužne.

Koje to stvari, po vama, treba najhitnije rješiti?

– Treba provoditi reforme!

Ali kakve reforme?

– Pa puno ih je. Samo je bitno da ih provodimo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije