VIDEO ‘Questions’ – prva i zadnja pjesma Groove Ona, okreću se autorskom radu

Priča bendova obično počinje okupljanjem članova i stvaranjem pjesama. Međutim, postoje i bendovi koji se vode nekim drugim načelima. Jedan od njih je i Groove On, koji je nakon dvije i pol godine postojanja napravio svoju prvu, ujedno i posljednju autorsku pjesmu. Iako su nakon objave na Facebook stranici mnogi mislili da je riječ o raspadu benda, istina je drugačija, doznajemo od članova benda.

Naime, nakon godina provedenih u sviranju i pjevanju cover pjesama svjetski poznatih izvođača, odlučili su napraviti zaokret u karijeri i posvetili se stvaranju isključivo autorskog materijala. Upravo takva je i njihova prva pjesma naziva ‘Questions‘, izdana u nedjelju, 25. listopada.

– Željeli smo priču vezanu za Groove On zaključiti autorskom pjesmom koju smo počeli stvarati još u travnju, a sve se odužilo prvenstveno zbog samog snimanja, ali i dogovora oko izdavanja pjesme. U snimanju su nam pomogli Dino Pomper koji je radio snimanje i mix i Marin Kereša koji je bio zadužen za mastering, a dečki su napravili odličan posao, zbog čega smo im zbilja zahvalni – započeo je priču Neven Stipčić, vokal benda.

U samoj izradi pjesme, sudjelovali su sadašnji članovi, ali i nekih koji više nisu dio benda, poput Emira Čovrana, koji je izašao iz benda prije nego je pjesma ugledala svjetlo dana.

– Tekst za pjesmu je moje djelo, a glazbu smo radili svi, pa i Emir koji je u vrijeme snimanja još uvijek bio član benda, stoga je bilo logično prvu pjesmu izdati pod imenom Groove On – rekao je Neven.

Nakon ‘Questions’, nastavit će raditi autorske pjesme na tragu ove, a Neven nam je otkrio u razgovoru da im je ‘Questions’ služio za ‘probijanje leda’.

– Nastavit ćemo raditi u tom pravcu i dalje, zapravo, tek kroz rad na prvoj autorskoj pjesmi smo se počeli upoznavati, ne samo kao glazbenici, već kao i ljudi, a zadovoljni smo konačnim proizvodom, čiji je rezultat jedna netipična pjesma koju je teško usporediti s bilo kojom drugom. Bazirat ćemo glazbu na kombinaciji elektronike i soula, ali bit će tu svega, ne želim otkrivati previše detalja zasad – tajnovito je nastavio Neven, ali i dodao kako je na njih najviše utjecala glazba Moloka, D’ Angela i The Rootsa.

Sama pjesma ‘Questions’ intimnog je karaktera, ali iz benda vjeruju kako će se mnogi pronaći u pjesmi i povezati je sa događajima iz svojeg života.

– Pjesma sadrži puno upitnih rečenica koje tjeraju pojedinca na razmišljanje o životu i problemima s kojima se susreće na putu prema uspjehu – dodao je Neven.

Iako su nakon objave pjesme na Facebooku mnogi mislili kako je riječ o završnom projektu ovog benda, doznajemo kako će zapravo bend krenuti u autorske vode pod drugim imenom, ali u gotovo identičnoj postavi kao i dosad.

– Željeli smo malo dramatičnije izdavanje pjesme, ali neka se ljudi ne brinu, nastavit ćemo svirati u gotovo nepromijenjenom sastavu, samo ćemo promijeniti koncept naspram dosadašnjeg – otkrio nam je.

Za kraj, ispričao nam je kako je došlo vrijeme da se zatvore u sobe i bace na posao.

– Napravit ćemo malu stanku što se tiče nastupa, promijenit ćemo ime pod kojim ćemo se profilirati na sceni, a iako imamo neke ideje oko imena, ne želimo još ništa otkrivati, ali znat će ga svi kroz nekoliko mjeseci. Želja nam je stvoriti dovoljno materijala kako bismo mogli izdati EP na proljeće ukoliko ponovno ne dođe do većih promjena – zaključio je Neven priču o Groove Onu, ali i započeo priču o novom autorskom bendu u nastajanju, a koji će donijeti dašak svježine na varaždinsku, a sigurni smo i hrvatsku, glazbenu scenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije